Safranbolu'da 'Kisitlamasiz' Pazar Gününde Yogunluk Yasandi

UNESCO Dünya Mirasi Listesi'nde bulunan, kültür turizminin önemli noktalarindan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda uygulanan normallesme sürecinin kisitlamasiz ilk pazar gününde hareketlilik gözlendi.

"Açik hava müzesi", "korumanin baskenti" ve "Osmanli'nin parmak izi" gibi unvanlarla da anilan Safranbolu ilçesine gelen ziyaretçiler, özellikle Arnavut kaldirimi sokaklar, müzeler, seyir teraslari, han ve genellikle üç katli, 6-8 odali, ihtiyaçlara uygun tasarlanmis, estetik biçimde sekillendirilmis konaklarda yogunluk olusturdu.

Ankara, Istanbul, Kocaeli ve Sakarya gibi büyük sehirler ile çevre illerden sabahin erken saatlerinden itibaren ilçeye gelen ziyaretçiler, adeta "zamanda yolculuk" yaparak keyifli vakit geçirdi.

Tarihi mekanlari gezen ziyaretçiler, kafe ve restoranlarda yöresel yemekleri tatti, lokum satis yerleri ile hediyelik esya dükkanlarindan alisveris yapti.

- "Yogunlugun her geçen gün artacagini düsünüyoruz"

Safranbolu Turizm Isletmecileri Dernegi Baskani Sebnem Urgancioglu Ergüder, AA muhabirine, kisitlamasiz pazar gününde ilçe esnafinin yüzünün güldügünü söyledi.

Eski günlere dönmenin mutlulugunu yasadiklarini belirten Ergüder, "Normallesme süreciyle turizmin yeniden canlanmasi esnafimizin yüzünü güldürdü. Ilçemize gelen turistlerimiz kisitlamasiz ilk pazar gününde yogunluk olusturdu. Bu yogunlugun her geçen gün artacagini düsünüyoruz." dedi.

Salginin tam anlamiyla bitmedigini hatirlatan Ergüder, "Ilçemizde salgin kurallari çok titiz bir sekilde uygulaniyor. Gelen misafirlerimizden de bu kurallara uymalarini istiyoruz." diye konustu.

Kaynak: AA