'Maharetli Eller Kadin Üretici Pazari' Yeniden Kurulmaya Basladi

Talas’in tarihi Harman Meydani’nda Talas Belediyesi ile Kadin Girisimi Üretimi ve Isletme Kooperatifi is birliginde baslatilan ‘Maharetli Eller Kadin Üretici Pazari’ misafirlerini agirlamaya devam ediyor. Pandemi tedbirleri kapsaminda Cumartesi günleri açilan Pazar, yasaklarin kalkmasiyla birlikte yeniden her ayin 1. ve 3. Pazari kurulmaya basladi.

'Maharetli Eller Kadin Üretici Pazari' Yeniden Kurulmaya Basladi


Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin tarafindan geçtigimiz yil hayata geçirilen proje kapsaminda ev hanimlarinin el emegi ürünlerini sergiledigi, ilçenin tarihi güzelliklerini barindan Harman Mahallesi Meydani’na kurulan Maharetli Eller Kadin Üretici Pazari, pandemi tedbirlerinin kaldirilmasiyla birlikte yeniden Pazar günleri halka bulusmaya basladi.

El isi tekstil ürünlerinden ahsap ürünlerine, ev yemeklerinden, süs esyalarina kadar pek çok el emegi ürünü bünyesinde barindiran Pazar, 70’in üzerinde üreticinin her hafta ürünlerini vatandaslarla bu stantlarda bulusturmasina imkan sagliyor.

Pazari gezen ziyaretçiler oldukça güzel ürünlerle karsilastiklarini ifade ederek Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin’a tesekkür etti. Belediyenin bu konuda çok güzle bir ise imza attigini ifade eden bir vatandas, pazardan yiyeceklerden ev esyalarina kadar çesitli ürünlerin burada üreticiden direkt halka ulastigini ve fiyatlarinin da makul oldugunu belirterek bu pazarin açilmasini saglayan Baskan Yalçin’a tesekkür etti.

Pazarda stant açan üreticiler de ilgilen oldukça memnun olduklarini söyledi.

Böyle bir imkanin kendilerine saglandigi için mutlu olduklarini dile getiren üretici kadinlar, Baskan Yalçin’a tesekkür etti. Pazarda ürünlerini sergileyen bir üretici, Pazar vesilesiyle bir hobilerinin olduguna dikkat çekerek, “Ben 24 yasindayim, buraya geliyoruz, ürünlerimizi halka bulusturuyoruz, burada diger stant sahipleriyle kaynasiyoruz, yeni arkadasliklarimiz oluyor. Bu Pazar sayesinde bir seyler üretme ve bu sayede hobi edinme imkani bulmus olduk” dedi.

Kaynak: İHA