Italyan Ressamlarin Tablolari Ishak Pasa Sarayi'nda Sergileniyor

Agri'nin Dogubayazit ilçesinde bulunan tarihi Ishak Pasa Sarayi'nda, Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Baskani Hikmet Eraslan'in kisisel koleksiyonunda bulunan ve Italyan ressamlarin orijinal eserlerinden olusan 58 yagli boya tablosu sergilenmeye baslandi.

Agri Valiligi koordinesinde "Ishak Pasa Sarayi Kültür ve Sanat Etkinlikleri" projesi kapsaminda düzenlenen sergisinin açilisi Vali Osman Varol, Agri Belediye Baskani Savci Sayan, Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Baskani Eraslan, Il Kültür ve Turizm Müdürü Ebu Muhsin Bulut, AK Parti Il Baskani Halil Özyolcu ve davetliler tarafindan gerçeklestirildi.

Vali Varol, burada yaptigi konusmada, yaz boyunca kentte çok sayida kültür ve sanat etkinligi gerçeklestireceklerini söyledi.

Eraslan'a tesekkür eden Varol söyle konustu:

"Temel gayemiz, Anadolu'nun giris kapisi olan, sayisiz medeniyete ev sahipligi yaparak onlarin biraktigi çok kiymetli miraslara sahip bu topraklari kültür ve sanatla ülkemizin ve dünyanin gündemine getirmek ve bu topraklarin olumsuzluklarla anilmasinin önüne geçmekti. Yola çiktigimiz bu amaç dogrultusunda özellikle Agri Dagi ve çevresini kapsayan master plan hazirligi içerisindeyiz. Bölgemizin sahip oldugu zenginlikleri tüm dünya insanligina mal etmek için uzun vadeli önemli çalismalar yürütüyoruz."

Belediye Baskani Sayan ise Ishak Pasa Sarayi'nin güzelliklerinin sanatla bulusmasindan duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Eraslan da bölgenin ekonomi ve turizm açisindan kalkinmasi için herkesin elinden geleni yapmasi gerektigini belirterek, "Geçtigimiz yil Türkiye'nin en ünlü mankenleriyle Ishak Pasa Sarayi ve Agri Dagi eteklerinde gerçeklestirdigimiz dijital platform defilesinin görüntülerini 50'den fazla ülkede yayinladik. Simdiyse Türkiye'nin en iddiali, orijinal Italyan yagli boya resim koleksiyonu ile yine Dogubayazit'tayiz. Yine bir ilki gerçeklestiriyoruz. Böylesi iddiali bir koleksiyon ile Dogubayazit'in turizm ve moda disinda sanat ile konusulmasini da saglayacagiz." ifadesini kullandi.

Ishak Pasa Sarayi'nin tarihi dokusuna zarar vermeden kurulan sergi 3 Agustos'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA