Italyan Ressamlarin Eserleri, Tarihi Ishak Pasa Sarayi'nda

Is insani Hikmet Eraslan’in kisisel koleksiyonunda bulunan ve Italyan ressamlarin orijinal eserlerinden olusan 58 adet yagli boya tablo, Agri’nin Dogubayazit ilçesinde bulunan Ishak Pasa Sarayi’nda sergilenmeye baslandi.

Italyan Ressamlarin Eserleri, Tarihi Ishak Pasa Sarayi'nda
Agri Valiligi Il Kültür ve Turizm Müdürlügü koordinasyonunda ve “Ishak Pasa Sarayi Kültür Sanat Etkinlikleri” projesi kapsaminda, 58 adet yagli boya tablosunu sergileyen Hikmet Eraslan, “Tüm sanatseverleri, Dogubayazit’i, Ishak Pasa Sarayi’ni ve Italyan ressamlari görmeye davet ediyorum” dedi.

Dünyaca ünlü top modelleri podyuma çikartarak Türkiye’nin en büyük moda sovuna imza atan Hikmet Eraslan, Italyan ressamlarin eserlerinden olusan koleksiyonunu dogdugu topraklara tasidi. “Italyan Ressamlar Dogubayazit’ta” sergisi için 17. yüzyildan kalma essiz Ishak Pasa Sarayi’nda açilis töreni düzenlendi.

Agri Valiligi’nin ilin tanitiminin yani sira kültürel degerlerin taninirligini saglamak ve sehrin ekonomik yapisina katki sunmak amaciyla yaz boyunca düzenleyecegi etkinliklerin bir parçasi olan serginin açilisina ilgi yüksek oldu.

Agri Valisi Dr. Osman Varol ve Agri Belediye Baskani Savci Sayan’in katilimi ile gerçeklestirilen tören için aralarinda ünlü ressam Ahmet Günestekin’in de oldugu çok sayida özel davetli Dogubayazit’a geldi.

Dogdugu topraklara olan sevgisini her firsatta dile getiren ve geçtigimiz yil gerçeklestirdigi “dijital platform defilesiyle dünyanin dikkatini Dogubayazit’a çekmeyi basaran Dosso Dossi Holding Ceo’su Hikmet Eraslan, “Bu bölgenin ekonomi ve turizm açisindan kalkinmasi için hepimizin elinden geleni yapmasi lazim” dedi.

Geçtigimiz yil Türkiye’nin en ünlü mankenleriyle Ishak Pasa Sarayi ve Agri Dagi eteklerinde gerçeklestirdigi dijital platform defilesinin görüntülerini 50’den fazla ülkede yayinladiklarini hatirlatan Hikmet Eraslan, “Simdi ise Türkiye’nin en iddiali orijinal Italyan yagli boya resim koleksiyonu ile yine Dogubayazit’tayiz. Yine bir ilki gerçeklestiriyoruz. Böylesi iddiali bir koleksiyon ile Dogubayazit’in turizm ve moda disinda sanat ile konusulmasini da saglayacagiz. Tüm sanatseverleri, bu sergi vesilesiyle ülkemizin en güzel köselerinden biri olan Dogubayazit’i, Ishak Pasa Sarayi’ni ve Italyan ressamlari görmeye davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Agri Valisi Dr. Osman Varol ise yaptigi konusmada, “Ishak Pasa Sarayi’nda böyle güzel bir etkinlik yapiyor olmaktan çok mutluyuz. Ishak Pasa Sarayi’nda bir dizi kültür ve sanat etkinligi yapiyoruz. Bu topraklarin bir takim olumsuz olaylarla anilmasinin önüne geçmek, güzel memleketimiz Agri’yi, Dogubayazit’i her zaman hayirli islerle, olumlu faaliyetlerle gündeme getirmek istiyoruz. Bu vesile ile gerçeklestirdigimiz etkinliklerle insanlarin ilgisini buraya çekmek istiyoruz. Bölgemizin degerlerini sadece bu bölgeye degil tüm dünyaya maletmek için çalisiyoruz. Bu kapsamda önemli çalismalar yapiyoruz. Bu etkinligimize katkisi olan Dosso Dossi Holding’e çok tesekkür ederim. Onlar bu topraklardan çikmis çok önemli is insanlari. Bu bölgenin kültürle, sanatla ülkemizin ve dünyanin gündemine gelecegine inaniyorum" dedi.

Agri Belediye Baskani Savci Sayan da, Ishak Pasa Sarayi’nin güzelliklerinin sanatla bulusmasindan dolayi çok mutlu oldugunu söyledi.

Belediye Baskani Sayan, "Ishak Pasa Sarayi’ni dünyaya anlatmak için bu etkinlikler çok önemli. Yaptigi çalismalar için Dosso Dossi Holding yöneticilerine çok tesekkür ederim. Dogduklari topraklari hiç unutmadilar" seklinde konustu.

Ishak Pasa Sarayi’nin tarihi dokusuna zarar vermeden özel olarak düzenlenen alanlarda bir ay süreyle açik kalacak “Italyan Ressamlar Dogubayazit’ta” sergisi, sanatseverler tarafindan 3 Agustos tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
Kaynak: İHA