Florida'daki Arama-Kurtarma Çalismalari Kontrollü Yikim Öncesi Geçici Süre Ile Durduruldu

ABD’nin Florida eyaletinde 12 katli binanin kismen çökmesinin ardindan devam eden arama-kurtarma çalismalari binanin ayakta kalan kisminin kontrollü yikim çalismasi öncesi nedeni ile geçici olarak durduruldu.

Florida'daki Arama-Kurtarma Çalismalari Kontrollü Yikim Öncesi Geçici Süre Ile Durduruldu


ABD’nin Florida eyaletine bagli Miami Beach’in kuzeyindeki Surfside’da 24 Haziran’da kismen çöken 12 katli binada arama-kurtarma çalismalari binanin ayakta kalan kisminin kontrollü yikim çalismasi öncesi geçici olarak durduruldu. Binanin yikim tarihi Karayipleri vuran Elsa Kasirgasi’nin Sali günü Florida’ya ulasacagi beklentisi ile öne çekildi.

Miami-Dade Belediye Baskani Daniella Levine Cava yaptigi açiklamada, arama-kurtarma çalismalarinin durdurulacaginin kayip kisilerin ailelerine önceden haber verildigini ifade etti.

Bölgede yasanan son gelismelerin arama-kurtarma çalismalarinin sonu anlamina gelmedigini belirten Cava, yikimin ardindan enkazin güvenli olan herhangi bir bölümünde arama-kurtarma çalismalarinin yeniden baslayacagini aktardi.

Miami-Dade Itfaiye Sefi Yardimcisi Ray Jadallah, kontrollü yikimin bu gece geç saatlerde gerçeklesecegini aktararak, patlayicilar yerlestirilmeden önce binanin temeline küçük delikler açildigini belirtti.



Surfside Belediye Baskani Charles Burkett ise, Elsa’nin Florida’ya ulasmasi halinde binanin istikrarsiz olan ayakta kalan kisminin arama-kurtarma ekiplerinin hayatlarini riske atabilecegini açikladi.

Burkett, "Binanin bir sorun oldugu açikti. Bu sorunun tek çözümünün onu ortadan kaldirmak oldugu konusunda anlastik" dedi.

Öte yandan çöken binada su ana kadar 24 kisinin cansiz bedenine ulasilirken, 121 kisiden ise hala haber alinamiyor.
Kaynak: İHA