Demirci Iki Ayda 4 Ulusal, 1 Uluslararasi Spor Etkinligine Ev Sahipligi Yapacak

Manisa'nin Demirci ilçesinde temmuz ve agustos aylarinda düzenlenecek spor etkinliklerine 2 bin sporcunun katilmasi bekleniyor.

Son yillarda yapilan spor yatirimlari ile yaz spor turizminin önemli merkezlerinden biri olmayi amaçlayan Demirci, 12-17 Temmuz tarihlerinde Türkiye Tenis Federasyonu Büyükler Yaz Kupasi Türkiye Sampiyonasina, 26-30 Temmuz tarihlerinde de Bedensel Engelliler Federasyonu Tenis Turnuvasi'na ev sahipligi yapacak.

Ayrica 5-11 Temmuz tarihlerinde oryantiring gençlik kampi, 12-14 Temmuz tarihlerinde Türkiye Oryantiring Sampiyonasi ve 21-30 Agustos tarihlerinde de uluslararasi sporcularin katilimiyla oryantiring kampi Demirci'de gerçeklestirilecek.

Demirci Belediye Baskani Selami Selçuk, AA muhabirine Gençlik ve Spor Bakanliginin destekleriyle ilçeye kazandirilan tenis kortlari ve Türkiye Tenis Federasyonu ile kurulan diyalog sayesinde büyükler yaz kupasi ve engelliler tenis turnuvasinin Demirci'de yapilacagini söyledi.

Yaz kupasina ciddi bir katilim oldugunu kaydeden Selçuk, "Ana klasmana alabilmek adina elemeler yapiliyor. Yaz spor turizmine gelistirmek için önemli adimlar atiyoruz. Türkiye Oryantiring Federasyonunca ulusal ve uluslararasi yarismalar yapilacak." dedi.

Selçuk, temmuz ve agustos aylarinda yapilan spor etkinliklerinde yaklasik 2 bin sporcuyu ilçede agirlayacaklarini sözlerine ekledi.

Demirci Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Bilal Yilmaz da tenis büyükler yaz kupasina 164, oryantiring Türkiye sampiyonasina ise 445 sporcunun basvuru yaptigini belirterek, tesislerin sporcular için hazir oldugunu kaydetti.

Kaynak: AA