Büyüksehir'in 'Köyde Hayat Var' Projesi Ibradililarla Bulustu

Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin, geleneksel kültürün, tarimin ve üretimin sürdürülebilirligi ilkesiyle baslattigi “Köyde Hayat Var” projesi Ibradi’da gün boyu süren etkinliklerle hayat buldu. Üreticilere kovan destegi saglanirken, saha denetimi, etüt çalismasi, hayvanlara dis parazit uygulamasi yapildi. Etkinlikler aksamda mahalli sanatçi konseri ve AST’nin “Dügün Hatirasi” oyunu ile sona erdi.

Büyüksehir'in 'Köyde Hayat Var' Projesi  Ibradililarla Bulustu


Antalya Büyüksehir Belediyesi yerelden kalkinma anlayisi kapsaminda Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanligi tarafindan düzenlenen “Köyde Hayat Var” projesi Ibradi ilçesinde devam etti. Proje kapsaminda ilk olarak Ibradi merkez ve Ormana mahallesinde üreticilere ari kovani dagitildi. Ari kovani dagitiminin ardindan tarimsal sulama suyu etüt çalismasi yapildi. Büyüksehir Belediyesi Ibradi Atiksu Aritma Tesisi’nden çikan atik suyun tarimsal sulamada kullanilabilmesine yönelik etüt çalismasi yapildi.

“Çekirge istilasina karsi Hindi ile biyolojik mücadele”

Daha sonra Ibradi Eynüf Ovasi’na geçildi. Bölge hayvanciligi için önemli bir yere sahip olan mera alaninda çekirge istilasi olmasi nedeniyle biyolojik mücadele karari alindi. Büyüksehir Belediyesi biyolojik mücadele kapsaminda bölge çiftçisine hindi dagitilarak çekirgelerle mücadele edilecek. Çekirgenin dogal düsmani olan hindi ile dogal yöntemle mücadele edilecegini belirten ARGE Sube Müdürü Deniz Ilaslan Çürek, 20 bin 600 dekarlik alanda çalismaya basladiklarini söyledi.

Sürdürülebilir tarim için dogru teknikleri kullandiklarini anlatan Çürek, hindiciligin bölgede çekirge istilasi için kullanilacagini ayrica gelistirilecegini söyledi.



“Hayvanlara dis parazit uygulamasi”

Köyde Hayat Var Projesi kapsaminda daha sonra Ibradi Aydinyayla Masat bölgesinde küçük bas hayvanlara dis parazit uygulamasi yapildi. Dis parazit uygulamasi ile küçükbas hayvanlar bit, kene, pire gibi parazitlerden korunmasi saglaniyor.

“Ibradi bitki çesitliligi açisindan ön planda”

Köyde Hayat Var Projesiyle Antalya’nin tüm ilçelerinde, köyden mahalleye dönen kirsal yerlesim alanlarini gezerek tarimin ve üretimin sürdürülebilirligini hedefleyen Büyüksehir Belediyesi, ürün çesitliligi ve alternatif gelir kaynagi olusturmak için Ibradi mahallelerine dagitilan dut fidani, lavanta, adaçayi fidesi alanlarinda inceleme yapildi.

“Ast kirdi geçirdi”

Tüm gün süren etkinlikler aksam da devam etti. Günün sonunda Antalya Sehir Tiyatrolari ”Dügün Hatirasi” isimli köy seyirlik oyununu Ibradililar için sahneledi. Aylin Arslan ve Ikbal Acun’un yazdigi oyun Ibradi Meydani’ni dolduran vatandaslari kahkahaya bogdu. AST Genel Yayin Yönetmeni Gökhan Avkiran da Köyde Hayat Var projesinin hayallerinin ötesinde ilgiyle karsilanmasindan mutluluk duydugunu belirterek, “Projemizin halk tarafindan çok begenilmesi ve kabul görmesi bizi mutlu ediyor. Biz birlikte yaptigimiz sürece çok güçlüyüz” dedi.



“Konser eglendirdi”

Yerel sanatçilarin yer aldigi konserde ise vatandaslar eglenceli saatler geçirdi. Ibradi halki, “Pandemi nedeniyle evlerimize kapandik. Konsere tiyatroya aç kaldik” diye belirttiler.
Kaynak: İHA