'15/07 Safak Vakti' Filmi 15 Temmuz'da Vizyona Girecek

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanliginca desteklenen, 15 Temmuz gecesi darbecilere karsi direnen vatandaslarin gerçek hikayelerinden esinlenilen film, Çengelköy'de pastane isleten Cevdet ve çocuklarinin öyküsünü merkeze aliyor Kasim 2020'de hazirliklarina baslanan film için 15 Temmuz Sehitler Köprüsü ve Çengelköy, 12 biner metrekarelik kapali alana insa edildi.

Fetullahçi Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarinin 15 Temmuz 2016'da kalkistigi darbe girisimine karsi Türk milletinin ortaya koydugu destansi mücadeleyi anlatan, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanliginca desteklenen "15/07 Safak Vakti" filmi 15 Temmuz'da seyirciyle bulusacak.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligindan yapilan açiklamaya göre, darbe girisimi sirasinda Çengelköy ve 15 Temmuz Sehitler Köprüsü'nde yasananlara odaklana film, milletin ortaya koydugu kahramanca mücadeleyi beyaz perdeye tasiyor.

Yönetmenligini Volkan Kocatürk'ün üstlendigi filmin basrollerini Erkan Petekkaya, Baran Bölükbasi, Tugay Mercan, Serkan Ercan ve Nazan Diper üstlenirken, oyuncular arasinda Aslihan Karalar, Doga Özüm, Ferhat Yilmaz, Deniz Bolisik ve Hatice Sibel Aytan yer aliyor.

15 Temmuz gecesi darbecilere karsi direnen vatandaslarin gerçek hikayelerinden esinlenilen film, Çengelköy'de pastane isleten Cevdet (Erkan Petekkaya) ve çocuklarinin öyküsünü merkeze aliyor.

Siparisleri yetistirmeye çalisirken köprüde bir anda darbeci askerlerle karsi karsiya gelen Cevdet'in yolu, isine geç kalan güvenlik görevlisi Güray (Tugay Mercan) ve küçük kiziyla birlikte köprüde sikisip kalan Mustafa (Serkan Ercan) ve diger vatandaslarla kesisir.

Ayni anda Cevdet'in oglu Yusuf (Baran Bölükbasi) da Çengelköy'de mahalledekiler ve güvenlik güçleriyle birlikte darbecilere karsi mücadeleyi sürdürmektedir. O sirada hastanede ise doktor Aysel (Deniz Bolisik), sabaha kadar darbeciler tarafindan vurulan vatandaslari kurtarmak için çaba göstermektedir.

Hazirliklari Kasim 2020'de baslayan film için Türkiye'nin en büyük kapali dekoru insa edildi. 15 Temmuz Sehitler Köprüsü ve Çengelköy 12 biner metrekarelik kapali alana insa edildi. Film için toplam 24 bin metrekare kapali alan dekor hazirlandi.

3 Subat 2021'de baslayan dekor insa çalismasi 40 günde tamamlandi ve 15 Mart'ta filmin çekimlerine geçildi. 8 hafta süren çekimler boyunca, 150 kisilik ekip ve 7 bin 500 yardimci oyuncu görev alirken, 1250 aksesuar araç, tank ve askeri kamyon kullanildi.

Filmin yapimciligini Rafadan Hayat Film, ortak yapimciligini ise TRT üstlendi. Koza Altin, Istikbal, Halkbank ve Ziraat Bankasinin sponsor oldugu film 15 Temmuz'da vizyona girecek.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, filme iliskin paylasiminda, "Bu millet çiplak elleri, cesur yürekleriyle darbecilere, isgalcilere geçit vermedi. Bir 'Safak Vakti' yeniden millet olmanin serefini tattik. Sehit ve gazilerimize hürmet ve minnetle." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA