Yunanistan'da Cami Arsasina Kaçak Insaat Yapildigi Iddiasiyla Köy Halkina Yüksek Miktarda Para Cezasi Verildi

Yunanistan’da, Iskeçe’ye bagli Küçükdavutlu (Mikro Timbano) köyü camisinin, arsasina kaçak insaat yapilarak genisletildigi gerekçesiyle köy halkina yüksek miktarda para cezasi kesildi.

Küçükdavutlu Köyü Mütevelli Heyeti Avukati Ahmet Kara, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Iskeçe Imar Müdürlügünce, köy camisiyle ayni arsada yer alan eski okul binasina bazi eklemeler yapilarak camiyle birlestirildigi iddiasiyla 10 hanelik köy halkina 103 bin 956,5 avroluk para cezasi verildigini söyledi.

Iskeçe bölgesinde en az nüfusa sahip Türk köylerinden biri olan Küçükdavutlu okulunun, ögrenci yetersizligi nedeniyle uzun zamandir kapali oldugunu ve camiye dönüstürülmesi gibi bir durumun söz konusu olmadigini anlatan Kara, gerekli belgeleri tamamladiktan sonra verilen cezaya yasal yollardan itiraz edeceklerini ifade etti.

Kara, “Okulun camiye dönüstürülmesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu degil. Okul binasinin bir bölümü, okulun faal oldugu dönemde görevli ögretmen tarafindan ev olarak kullaniliyordu. Okulun önündeki sundurma çok uzun zaman önce Topiros Belediyesi tarafindan yapilmis. Ayni yerdeki diger çardak ise iki metal çubuk üzerine tutturulmus basit bir sey. Ancak okul artik faal degil yani kapali. Gerekli çalismalari yapip hazirliklarimizi tamamladiktan sonra ilgili makamlara itiraz dilekçemizi sunacagiz. Ancak Imar Müdürlügünün karari, cezanin kesilmesinden bir yil sonra Iskeçe atanmis müftüsü araciligiyla köyün mütevelli heyetine teslim edilmis. 30 günlük yasal itiraz süresi geçmis olmasi sebebiyle farkli bir dilekçe hazirlayacagiz.” diye konustu.

Kaynak: AA