YTB Türkiye Burslari'ndan Orman Yanginlarinda Etkilenen Bölgelere Fidan Bagisi

Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanligi (YTB), Türkiye’nin birçok bölgesinde yasanan yanginlardan dolayi tahrip olan ormanlari canlandirmak için kampanya baslatti. YTB, orman yanginlarindan etkilenen bölgelere 2021 yilinda burslandirdigi uluslararasi ögrenciler için 5 bin fidan bagisliyor.

YTB Türkiye Burslari'ndan Orman Yanginlarinda Etkilenen Bölgelere Fidan Bagisi
Türkiye’nin birçok noktasinda orman yanginlariyla mücadele devam ederken, Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanligi (YTB) da bu zor günlerde yanginda zarar görüp tahrip olan bölgelere bir nebze nefes oluyor. YTB, tüm dünyadan uluslararasi ögrencilere Türkiye’de yüksekögrenim imkani sunan Türkiye Burslari programi kapsaminda ülkemizin dört bir yanindaki üniversitelerde egitim alan uluslararasi ögrencilerle birlikte Yesil Vatan’imiza, ormanlarimiza sahip çikiyor. Baskanlik, yangindan etkilenen bölgelere 2021 yilinda burslandirdigi ögrencileri için 5.000 fidan bagisinda bulunuyor.

Konuya iliskin sosyal medya hesabindan paylasimda bulunan YTB Baskani Abdullah Eren, Türkiye’nin birçok noktasinda yasanan orman yanginlarinin acisini bir nebze olsa dindirmek için uluslararasi ögrencilerle birlikte Yesil Vatan’imiza, ormanlarimiza sahip çiktiklarini belirtti.

Yanginlardan etkilenen bölgelere nefes olmak için fidan bagisinda bulunacaklarini bildiren Eren, baskanligin Türkiye Burslari kapsaminda 2021 yilinda burslandirilan ögrenciler için 5.000 fidan bagisi gerçeklestirecegini ifade etti.

Kaynak: İHA