Turizm Bakani Ersoy, 'Yangin Yerlesim Yerlerinden Uzakta'

Marmaris’te iki gündür devam eden orman yanginini iki noktada devam ediyor. Yangin bölgesini ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, yangini Asparan ve Turunç bölgelerinde devam ettigini, yerlesim birimlerine tehdit olusturmadigini açikladi.

Turizm Bakani Ersoy, 'Yangin Yerlesim Yerlerinden Uzakta'
Bakan Ersoy yanin bölgesindeki incelemesinin ardindan yaptigi açiklamada, “Birkaç gündür çok sayida yanginlarla bogustuklarini ve Türk halkina geçmis olsun dileklerini ileten Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, “Su anda bulundugumuz Marmaris Asparan mevkiinde yangin birkaç gündür devam ediyor. Devletimizin birçok kurumu ve basta Orman Genel Müdürlügümüzün bütün ekipleri su anda bölgede. Özellikle Marmaris’te kurumlar çok iyi örgütlenmis durumda. Askeri üsten de bugün çok büyük takviye geldi. Diger kurumlarimizdan Emniyet güçlerimizden TOMA’lar dahil yangin bölesini kontrol altina almaya çalistik. Su anda iki noktada sikintimiz var. Bulundugumuz Asparan ve Turunç Bölgesi. Su anda ekiplerimiz 24 saat çalisiyor. Kontrol altinda tutup yarin hazirlayacagiz insallah. Günün agarmasi ile birlikte amfibi uçaklar ve ile Sabah 06.00 gibi günün agarmasi ile birlikte amfibi uçaklar ve helikopterlerimiz ile birlikte insallah rüzgar da yardim edecek ve yangini bu noktada bogmaya çalisacagiz. Beni en çok sevindiren ekiplerimizin çok özverili çalismasi. Ama halkimizin gönüllülerimiz ve gençlerimizin de hepsinin burada nöbet tutuyor olmasi, destek veriyor olmasi. Bize her türlü destegi veriyorlar. Allah razi olsun hepsinden. Bu inanç ile bu yangin belasini el birligi ile atlatacagiz diye düsünüyorum” dedi.

Hava sartlari çok kötü oldugunu belirten Bakan Ersoy, “Kuru bir hava var. Yangin için gerekli bütün elverisli bütün ortam var. Maalesef Türkiye has bir ortam degil. Avrupa haritasina baktigimiz zaman yangin haritasina birçok noktada kiyi ülkelerinden yangin ilerlemis durumda. Ülkemizde de çok kuru bir hava var suanda rüzgar yogun esiyor. Bu rüzgar lehimize aksam itibari ile. Bu sekilde devam ederse biz de bu bölgede ekiplerimiz ile birlikte yangini bogacagiz. Yarin sabah gün agarmasi ile birlikte insallah elimizdeki bütün uçaklari ve helikopterleri kullanarak ilave ekiplerimiz de gelmis oluyor ve yangini kontrol altina alip sogutacagiz diye düsünüyorum. Inancimiz bu yönde. Bu sadece ekiplerin ve kurumlarin çalismasi ile olacak ir sey degil. Bize güç veren halkimiz var. Biraksak onlar girmek istiyor yangin bölgesine. Buna hiç gerek yok. Onlar bize her türlü destegi veriyorlar zaten. Ekiplerimiz de çok basarili ve özverili bir sekilde çalisiyor. Insallah hep beraber bu isin altinda kalkacagiz. Ama keske tabi ki can kaybi olmadan, yarali olmadan bu isin altindan kalksaydik. Sahin kardesimizin cenazesine de gittik, ailesine Allah sabirlar versin diyorum. Antalya’da da üç tane kaybimiz var biliyorsunuz. Onlara da Allah rahmet ailelerine sabirlar diliyorum. Yarali vatandaslarimiz hizli bir sekilde taburcu olmaya basladi.

Insallah yeni yaralilar ve kayiplar olmadan bu isin altindan kalkacagiz diye düsünüyorum. Öncelikli hedefimiz yangini söndürmek. Bizim tek konsantrasyomuz yangini söndürmek. Su anda yerlesim bölgelerinden yangin uzakta. Bütün çabamiz da yerlesim bölgelerinden yangin uzakta. Bütün çabamiz ad yerlesim yerlerine gelmeden kontrol altina alip söndürmek. Su anda da ekiplerimiz bu gayret içinde” dedi.

Kaynak: İHA