Sinop 1 Milyon Ziyaretçiyi Agirladi

Mutlu Sehir Sinop’un yüzü Kurban Bayraminda turizmle bir kez daha güldü. 9 günlük bayram tatilinde Sinop, 1 milyon ziyaretçiyi agirladi.

Sinop 1 Milyon Ziyaretçiyi Agirladi
Türkiye Istatistik Kurumunun (TÜIK) verilerine göre Türkiye´nin en mutlu insanlarinin yasadigi kent Sinop, uzun sahilleri, temiz denizi ve tarihi dokusuyla öne çikiyor. Kum, deniz ve günesin tadini çikarmak isteyenlerin ilk tercihleri arasinda yer alan Sinop´un yaz sezonunda dolup tasti. Sinop sahilleri Ege ve Akdeniz’i aratmadi. Bu yil 1 milyon ziyaretçi agirlamayi hedefleyen Sinop, bu rakama 9 günlük Kurban Bayrami tatilinde ulasti. Kente bayram tatilinde 450 bin araç giris yapti. Konaklama tesislerinde yer kalmadi. Bu durum en çok Sinop esnafina yaradi.

Konu ile ilgili açiklamalarda bulunan Sinop Il Kültür Ve Turizm Müdür Vekili Metin Süren; “Evet bizim Sinop olarak bu sezon dogrusunu söylemek gerekirse 1 milyon turist hedefliyorduk. Türkiye’nin kaptan köskü, Karadeniz’in inci gerdanligi Sinop bu bayram tatilinde, 9 günlük bayram tatilinde 1 milyon, sadece bayram tatilinde 1 milyon turist hedefini yakaladi, hatta geçti diyebiliriz. Ilimize yogun bir ilgi var. Bunu gözlemledik. Ilimize giren araç sayisi 450 bin civarinda. Ilçelerimizle beraber düsündügümüzde 1 milyonun üzerinde bir turist agirladik 9 gün içerisinde.Ilginin nedeni binlerce yillik tarihe ev sahipligi yapmis ve bütün medeniyetlerin izlerini tasiyan önemli bir antik sehir olmanin yaninda önemli bir Selçuklu sehri olmasi nedeniyle ve ayrica dogal güzellikleriyle bir tabiat harikasi olmasi nedeniyle çok yogun bir ilgi var ilimize karsi” dedi.

Kaynak: İHA