Patrik Bartholomeos'tan Sel Ve Yangin Felaketlerine Iliskin Geçmis Olsun Mesaji Açiklamasi

'Hayatini kaybeden vatandaslarimiza Yüce Allah'tan rahmet, yakinlarina sabirlar diliyoruz. Yarali olan, zarar gören vatandaslarimiza acil sifalar dilerken, en kisa zamanda maddimanevi kayiplarinin telafi edilmesi için Yüce Yaradan'a niyaz ediyoruz'

Fener Rum Patrigi Bartholomeos, son zamanlarda yasanan yangin, sel ve toprak kaymasi gibi felaketler nedeniyle Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli'ye gönderdigi mesajda, yasadigi üzüntüyü belirterek, hayatini kaybedenlere bassagligi ve geçmis olsun dileklerini iletti.

Patrik Bartholomeos, Pakdemirli'ye gönderdigi mesajda, "Son haftalarda ülkemizde yasanan asiri iklim olaylarinin neden oldugu siddetli yagis, sel, toprak kaymasi ve akabinde baslayan orman yangilari hepimizi derinden üzmekte ve düsündürmektedir. Hayatini kaybeden vatandaslarimiza Yüce Allah'tan rahmet, yakinlarina sabirlar diliyoruz. Yarali olan, zarar gören vatandaslarimiza acil sifalar dilerken, en kisa zamanda maddi-manevi kayiplarinin telafi edilmesi için Yüce Yaradan'a niyaz ediyoruz." ifadelerini kullandi.

Iklim kriziyle mücadelede hep birlikte yogun bir çalisma içinde olunmasi ve yeni nesillerin bu yönde egitilmesi gerektigini belirten Bartholomeos, Fener Rum Patrikhanesinin de imkanlari dahilinde yeni olusumlari destekleyeceklerini kaydetti.

Bartholomeos, mesajinda "Sahsinizda bu felaketlerde yasanan acilari paylasiyor, yanan ormanlarin tekrar yesermesi için yapilacak girisimleri destekledigimizi belirtiyor ve Yüce Tanri'nin bu felaketlerle mücadele eden sizlere ve mesai arkadaslariniza kuvvet ve saglik ihsan etmesini temenni ediyoruz." dileklerini iletti.

Kaynak: AA