Otokar Ilk 6 Ayda 1,9 Milyar TL Ciro Elde Etti

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç: 'Içinde bulundugumuz bu zor dönemde çalisanlarimizin kiymetli emekleriyle yilin ilk alti ayinda iyi bir performans elde ettik' 'Ticari ve askeri araçta genis ürün gamimiz, teknolojimiz, tasarim kabiliyetimiz ve müsteri ihtiyaçlarina uygun gelistirdigimiz çözümlerle yurt içinde ve disinda her geçen dönem daha fazla tercih ediliyoruz'.

Koç Toplulugu sirketlerinden Otokar, yilin ilk yarisini 1,9 milyar TL'lik ciro ile kapatti.

Sirket açiklamasina göre, Otokar, 2021 yili ilk 6 aylik sonuçlarini açikladi. Global bir oyuncu olma hedefinde ilerleyen Otokar, salginin etkilerine ragmen büyümesini sürdürdü.

Fikri mülkiyet haklari kendine ait ürünleriyle 5 kitada 60'tan fazla ülkede faaliyet gösteren Otokar, ticari ve savunma sanayiindeki araç teslimatlariyla 2021'in ilk yarisinda cirosunu geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 64 artirdi. Yilin ilk yarisini 1,9 milyar TL'lik ciro ile kapatan sirket, ihracatini geçen yilin ayni dönemine kiyasla yüzde 37 büyüttü. Otokar'in ilk 6 aydaki ihracati 152 milyon dolar ve net kari 396,5 milyon TL olarak gerçeklesti.

Açiklamada görüslerine yer verilen Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, güvenli üretim uygulamalariyla faaliyetlerini saglikli bir sekilde sürdüren Otokar'in ulastigi sonuçlardan memnuniyet duyduklarini belirterek, "Ticari ve askeri araçta genis ürün gamimiz, teknolojimiz, tasarim kabiliyetimiz ve müsteri ihtiyaçlarina uygun gelistirdigimiz çözümlerle yurt içinde ve disinda her geçen dönem daha fazla tercih ediliyoruz. Yenilikçi ürün gamimiz ve satis sonrasi hizmetlerimizle basarilarimiza yenilerini ekliyoruz." ifadelerini kullandi.

- "Otokar, sürdürülebilir büyümesine devam etti"

Dünya markasi olma hedefiyle küresel çapta önemli basarilara imza atan Otokar'in salgin kosullarina ragmen güvenli üretim uygulamalariyla faaliyetlerini saglikli bir sekilde yürütüp sürdürülebilir büyümesine devam ettigini aktaran Görgüç, sunlari kaydetti:

"Içinde bulundugumuz bu zor dönemde çalisanlarimizin kiymetli emekleriyle yilin ilk alti ayinda iyi bir performans elde ettik. Mühendislik kabiliyetimiz, yetkin insan kaynagimiz, genis ürün gamimiz, müsteri ihtiyaçlarina uygun gelistirdigimiz çözümler, güçlü satis agi ve satis sonrasi hizmetlerimiz ile Türkiye'de ve dünyanin 60'i askin ülkesinde takdir topluyor, satislarimizi artiriyoruz. Geride biraktigimiz 6 ayda Izmir Büyüksehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlügü'nden aldigimiz 364 adetlik otobüs siparisimizi tamamladik, yurt disindan aldigimiz askeri araç siparislerimizin teslimatlari devam etti.

Sehir içi toplu ulasimda, turizm sektöründe, lojistik alaninda teslimatlarimizi sürdürdük. Askeri araçlarimiz dost ve müttefik ülkelerde takdir toplamaya devam etti. Türkiye'nin yani sira ihracat pazarlarinda da tercih edilen aracimiz COBRA II'nin mayina karsi korumali araci COBRA II MRAP'i gelistirip ürün ailemize ekledik. Türkiye'nin otonom otobüsünün testlerini tamamladik."

- "Araçlarimiz dünyanin dört bir yaninda milyonlarca yolcuya hizmet veriyor"

Görgüç, son 10 yilda cirosunun yüzde 8'ini Ar-Ge faaliyetlerine ayirarak bu alanda 1,3 milyar TL'lik harcama gerçeklestiren Otokar'in, genis ürün gamiyla faaliyet gösterdigi segmentlerde Türkiye'nin en çok tercih edilen otobüs markasi unvanini korudugunu ifade etti.

Görgüç, "Kendi teknolojimiz, mühendislerimizin tasarladigi araçlar, uygulamalarimiz ve müsterilerimizin isteklerine uygun gelistirdigimiz ticari araçlarimiz ülkemizde ve dünyanin dört bir yaninda milyonlarca yolcuya hizmet veriyor. Önümüzdeki süreçte iç pazardaki Ankara EGO Genel Müdürlügü basta olmak üzere yeni siparislerimiz ile liderligimizi korumak için çalismaya devam edecek; ihracat pazarlarinda büyümemizi sürdürecegiz.

Günümüz ve gelecek tehditlerine yönelik gelistirdigimiz ve ürettigimiz savunma sanayiindeki ürünlerimiz ile de sektörümüze öncülük etmeye devam ediyoruz. Basta ordumuz, güvenlik güçlerimiz olmak üzere 50'den fazla kullanicimiza en iyi ürün ve hizmeti sunmak için çalisiyoruz. Hem ticari hem de savunma sanayiinde ilklerin öncüsü konumunda olan Otokar’in dünya markasi olmasi için emin adimlarla ilerliyor, önümüzdeki süreçte ülkemize daha fazla katma deger yaratmayi amaçliyoruz." degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA