Ordu'da Vatandaslarin Ormanlik Alanlara Girisi 1 Ekim'e Kadar Yasaklandi

Ordu'da, ormanlik alanlara vatandaslarin girisinin 1 Ekim'e kadar yasaklandigi bildirildi.

Valilikten yapilan açiklamaya göre, Vali Tuncay Sonel'in imzasiyla yayimlanan kararda, ülke genelinde orman yanginlarinin arttigi gözlenirken, son günlerde de orman yanginlari açisindan oldukça yüksek risk tasiyan (yüksek sicaklik, asiri rüzgar, düsük nem) olumsuz hava sartlarinin olustugu görüldü.

Ormanlik alanlarda olusabilecek yanginlari önlemek amaciyla 31 Temmuz-01 Ekim tarihleri arasinda, Ordu ili genelinde bulunan orman alanlarina görevli olanlar disinda girislere kesinlikle izin verilmeyecek.

Belirlenen mesire yerleri disinda kalan ormanlik alanlarda mangal, semaver, ates yakilmasina müsaade edilmeyecek, avci ve çobanlar da ates yakamayacak.

Ormanlik alanlara yakin yerlerde aniz yakilmamasi, dügün ve benzeri organizasyonlarda havai fisek, dilek balonu gibi yanici madde kullanilmamasi kararlastirildi.

Sportif, tarimsal ve diger faaliyetler için ormana girmek durumunda olanlar, Orman Isletme Sefliklerinden izin alacak ve burada bulunacaklari süre zarfinda alinan bu izin belgelerini yanlarinda bulunduracak.

Sözü edilen faaliyetlerde bulunacak kisiler, Orman Isletme Sefliklerine en az 72 saat önceden basvuruda bulunacak, seflikler ise bu basvurulari degerlendirerek en geç 48 saat içerisinde olumlu/olumsuz sekilde ilgilisine cevap verecek.

Belirtilen önlemlerin uygulanmasina karsi çikan, zorluk gösteren/uymayanlar hakkinda 6381 sayili Orman Kanunu'nun ilgili maddeleri, 5442 sayili Il Idaresi Kanunu'nun 66. maddesi ve 5326 sayili Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesine göre islem yapilacak.

Kaynak: AA