Müsterilerin Fotograf Istegine Çözümü Böyle Buldu

Malatya’da bir isletme, müsterilerin ‘Fotografimizi çekebilir misiniz’ istegine yardimci olabilmek için çözümü 35 çalisanina fotografçilik egitimi aldirmakta buldu.

Müsterilerin Fotograf Istegine Çözümü Böyle Buldu
Malatya’nin Yesilyurt ilçesinde bulunan bir isletme müsterilerin fotograf çekinmek için siklikla garsonlardan yardim istemesi üzerine memnuniyetini artirmak için ilginç bir çalisma baslatti. Isletme, Halk Egitim Merkezi’nde görevli fotografçilik egitmeni Ömer Konakçi’dan yardim istedi ve çalisanlara fotografçilik egitimi verdirdi. Isletmede fotografçilik egitimi alan 35 personel, çektikleri fotograflar ile müsteri memnuniyetini arttirmaya basladilar.

Fotografçilik egitmeni Ömer Konakçi, isletme sahibinin yardim istegi üzerine personele egitim vermeye basladigini ifade ederek “Halk egitim merkezinde kisa film yapim kursu fotografçilik kursu ve buna benzer kurslar açiyorum. Kurumun isletmecisi müsterilerimiz bol bol fotograf çektirdigini ve çekilen fotograflari genellikle begenilmedigini söyledi.

Bunla ilgili bir çalisma yapabilir miyiz dedi.

Bende evet çalisanlariniza böyle bir egitim verebiliriz dedim. Onunda hosuna gitti. Sonrasinda arkadaslara kisa bir egitim verdik. Tabi egitimlerimiz devam edecek firsat buldukça, zaman buldukça onlara anlatiyoruz. Fotografçiligin detayi ters isik, altin oran buna benzer fotografçilikta uyulmasi gereken kurallari anlatiyoruz. Bazi müsterilerimize daha iyi fotograf çekebilmek adina daha iyi daha mantikli, daha bilinçli bir sekilde fotograf çekimi yapiyorlar. Bence bu çok güzel, hizmet sektörü giderek büyüyor. Hizmet sektörü giderek ince detaylar istiyor. Bu da naif bir düsünceydi bence. Karsiligi, dönüsü de çok güzel oluyor. Duyanlar çok mutlu olduklarini çok sevindiklerini söylüyorlar” dedi.



“Hersey ‘fotografimizi çekebilir misiniz’ sorusuyla basladi”

Isletme personel sorumlusu Onur Aldemir, müsteri memnuniyetini arttirmak için böyle bir çalisma baslattiklarini belirterek “Hersey ‘fotografimizi çekebilir misiniz’ sorusuyla basladi isin asli ve bu hikayenin devaminda böyle profesyonel bir egitim, profosyonel isletme mantigiyla egitimleri tamamladiktan sonra bu sorulara daha kaliteli cevaplar vermeye baslayacagiz. Umarim, bu egitimler personelimizin müsterilerimiz ile daha iyi iletisim kurmasini saglayacak. Halk egitim merkezine ve Ömer beye tesekkür ediyoruz. Bu egitim imkanini sagladiklari için” ifadelerini kullandi.

Isletmede çalisan garson Selin Öcal, isletmenin fotograf çekimi için güzel bir ortam olusturdugunu ifade ederek “Isletmemiz fiziksel açidan fotograf çekimine çok müsait. Manzarasi, isigi ve havuz kenarinda masalari oldugu için fotograf çekimine çok müsait bir mekan. Hep havuz kenarinda veya bahçemizin herhangi bir yerinde oturan müsterilerimiz fotograf çekmemizi istiyorlar. Bizde aldigimiz egitimlerden önce çekiyorduk, begenenler ve begenmeyenler oluyordu. Aldigimiz egitimden sonra buna biraz daha bilinçli fotograf çekmeye basladik. Geri dönüsler de daha güzel olmaya basladi” seklinde konustu.

Isletmenin yaptigi çalismanin ve çekilen fotograflarin kendisini mutlu ettigini belirten Sevcan Güz,“Istedigimiz zaman güzel çekiyorlar sürekli geldigimde. Istedigimiz zaman istedigimiz kadrajdan aliyorlar. Fotograflari begeniyorum” dedi.

Kaynak: İHA