MÜSIAD Heyeti, Bayburt'taki Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'ni Ziyaret Etti

Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD) Genel Baskani Abdurrahman Kaan ve beraberindeki heyet, Bayburt'un Bespinar köyündeki Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'ni ziyaret etti.

En prestijli müzeleri belirleyen Avrupa Müze Forumu tarafindan her yil düzenlenen "Avrupa Yilin Müzesi Ödülleri" yarismasinda, "2021 Silletto Ödülü"nü almaya hak kazanan Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'nin kurucusu Kenan Yavuz, Kaan ve yönetim kurulu üyelerine bilgi aktardi.

Kaan, gezinin ardindan yaptigi açiklamada, Anadolu kültürünü dünyaya tanitan Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'nin önemli bir misyon üstlendigini söyledi.

Geçmisin degerlerinin bu müze araciligiyla gelecege tasinmasini çok degerli bulduklarini belirten Kaan, "Gönüllerine, yüreklerine saglik. Dünyalik olarak her seyi yapabilirsiniz ama gelecek nesillere de bir çok seyi tasimaniz lazim. O bakimdan bazi arkadaslarimiz buradan ilham aldilar. Zihinlerinde 'bu tür çalismalar içerisine biz de girelim' diyorlar. O bakimdan ben çok tesekkür ediyorum." dedi.

Kaan, MÜSIAD olarak müzeyi tanitmak için çaba göstereceklerinin de altini çizerek, "Çünkü güzel olan seyleri yaymak, anlatmak lazim." diye konustu.

Müzenin kurucusu Kenan Yavuz ise ziyaretleri dolayisiyla Kaan ve heyet üyelerine tesekkür ederek, "Paylasma gelenegimizi hatirlatmak amaciyla unutulmaya yüz tutan güzelliklerimizi gençlerin dimaginda canli tutmak amaciyla 9 yili geçen emekle ailemle, dostlarimizin destegiyle böyle bir sey olusturduk. Güzel oldu. Insan hayatina dokunmanin mutlulugunu yasiyoruz." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA