Marmaris'te Incelemede Bulunan Bakan Ersoy Açiklamasi 'Bu Aksam Itibariyla Rüzgar Lehimize'

'Böyle devam ederse ekiplerimizle yangini bogup, sabah da uçak, helikopter ve ilave ekiplerin gelmesiyle yangini kontrol altina alip, sogutacagimizi düsünüyoruz' 'Yangin yerlesim bölgelerinden uzakta. Yerlesim yerlerine gelmeden yangini söndürmek istiyoruz'

Mugla'nin Marmaris ilçesinde Armutalan Mahallesi'nde baslayip genis bir alanda etkili olan orman yangininin devam ettigi bölgede incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, "Bu aksam itibariyla rüzgar lehimize. Böyle devam ederse ekiplerimizle yangini bogup, sabah da uçak, helikopter ve ilave ekiplerin gelmesiyle yangini kontrol altina alip, sogutacagimizi düsünüyoruz" dedi.

Asparan mevkisinde yanginin seyri ve söndürme çalismalari hakkinda bilgi alan Ersoy, bölgede bulunan vatandaslarla da bir süre sohbet etti.

Daha sonra gazetecilere açiklama yapan Ersoy, Marmaris Asparan bölgesinde yanginin birkaç gündür devam ettigini söyledi.

Basta Orman Genel Müdürlügü ekipleri olmak üzere devletin tüm kurumlarinin özveriyle bölgede oldugunu vurgulayan Ersoy, "Askeri üsten de bugün çok büyük takviye geldi. TOMA’lar da dahil yangin bölgesinde yangini kontrol altina almaya çalisiyor. Su an iki noktada sikintimiz var. Asparan ve Turunç bölgesi. Ekiplerimiz 24 saat araliksiz çalisiyor. Kontrol altinda tutup sabah günün dogmasiyla birlikte amfibi uçak ve helikopterlerimizle birlikte insallah rüzgar da yardim edecek. Yangini bogmaya çalisacagiz." ifadelerini kullandi.

Ersoy, ekiplerin özverili çalismasinin yaninda gönüllülerin ve vatandaslarin desteginin kendisini çok sevindirdigini ifade etti.

Çok kuru bir havanin oldugunu, yangin için gerekli ortam bulundugunu belirten Ersoy, su degerlendirmede bulundu:

"Bu Türkiye'ye has bir ortam da degil. Avrupa kiyi kesimlerinde de yanginlar var. Ülkemizde de çok kuru bir hava ve rüzgar var. Bu aksam itibariyla rüzgar lehimize. Böyle devam ederse ekiplerimizle yangini bogup, sabah da uçak, helikopter ve ilave ekiplerin gelmesiyle yangini kontrol altina alip, sogutacagimizi düsünüyoruz. Bu sadece ekiplerimizin çalismasiyla olacak bir sey degil bize güç veren halkimiz var. Biraksak onlar da yangin bölgesine gitmek istiyor. Hiç gerek yok. Onlar bize her türlü destegi veriyorlar zaten. Keske hiç can kaybi ve yarali olmadan bu isin altindan kalksaydik. Bugün Sahin kardesimizin cenazesine de gittik. Allah rahmet eylesin. Ailesine sabir diliyorum. Antalya’da da 3 kaybimiz var onlara da Allahtan rahmet diliyorum. Insallah yeni yaralanmalar ya da kayiplar olmadan bu isin altindan kalkacagiz. Inaniyoruz çok kisa zamanda bu yangin belasini da hep birlikte atlatacagiz."

Öncelikli hedefin yangini hizli bir sekilde söndürmek oldugunu vurgulayan Ersoy, "Yangin yerlesim bölgelerinden uzakta. Yerlesim yerlerine gelmeden yangini söndürmek istiyoruz." dedi.
Kaynak: AA