Manavgat'ta Orman Yangininda Tahliye Edilen 4 Mahallenin Sakinleri Ögrenci Yurduna Yerlestirildi

Antalya'nin Manavgat ilçesindeki orman yangininda söndürme çalismalari havadan ve karadan devam ediyor.

Ilçede çarsamba günü baslayan ve rüzgarin etkisiyle genis bir alana yayilan yangin bazi yerlesim yerlerini de tehdit ediyor.

Manavgat Belediye Baskani Sükrü Sözen, yanginin yerlesim alanlarini da etkisi altina almasi nedeniyle evlerini bosaltmak zorunda kalan vatandaslar için Çolakli Mahallesi'ndeki erkek ögrenci yurdunu tahsis ettiklerini bildirdi.

Yukari Isiklar, Kalemler, Çeltikçi ve Sarilar mahallelerindeki 48 vatandasin yurda yerlestirildigini aktaran Sözen, "Içimizi ve yüregimizi yakan yanginlarda magdur olan vatandaslarimizla yaralarimizi birlikte sariyoruz." ifadesini kullandi.

- "Provokatörlere dikkat edin" çagrisi

Tarihin en büyük yangin felaketiyle karsi karsiya olduklarina dikkati çeken Sözen, bölge halkinin canini, malini, sevdiklerini, evini, hayvanlarini ve yasam alanlarini kurtarma mücadelesi verdigini kaydetti.

Böyle bir dönemde birlik ve beraberligin daha önemli oldugunu vurgulayan Sözen, "Zorlu süreçten faydalanmak isteyen provokatörlerin oldugunu görmek hepimizi üzmektedir. Bu tarz hareketler, mevcut acimizi daha çok artirdigi gibi hiç kimseye de bir sey kazandirmaz." uyarisinda bulundu.

Sözen, toplumsal birlikteligin üst ölçekte sergilenmesi gerektigini bildirdi.

Kaynak: AA