Kuzey Makedonya'da AA'ya 'Profesyonel Habercilik' Ödülü

Anadolu Ajansi Arnavutça ve Makedonca Haberler Editörlügü, "Kuzey Makedonya'da 2020 yilinda mülteci ve vatansiz kisilerin durumu ile ilgili profesyonel habercilik" yarismasinda ödüle layik görüldü.

Makedonya Genç Hukukçular Dernegince (MZMP) yapilan açiklamaya göre, MZMP, Makedonya Gazeteciler Dernegi (ZNM) ve Birlesmis Milletler Mülteciler Yüksek Komiserligi (UNHCR) Üsküp Ofisi is birliginde düzenlenen "Kuzey Makedonya'da 2020 yili mülteci ve vatansiz kisilerin durumu ile ilgili profesyonel habercilik" konulu yarismanin kazananlari belli oldu.

2015 yilindan 2021 yili Haziran ayina kadar Arnavutça ve Makedonca Haberler Editörlügü bünyesinde basmuhabir olarak görev yapan Admir Fazlagiç'in, 20 Haziran 2020'de yayinlanan "Kuzey Makedonya'daki siginmacilar gitti anilari kaldi" (https://v.aa.com.tr/1883747) baslikli özel haberi yarismada ikincilik elde etti.

Fazlagiç 2017 yilinda "Makedonya'da 2016 yilindaki karma göç hareketleri sirasinda siginmacilarin durumu hakkinda profesyonel bilgilendirme" konulu yarismada "Suriyeli Leis, hayatinin anlami müzikten vazgeçmedi" baslikli özel haberiyle de ikincilik elde etmisti.

Kaynak: AA