Karayollari Ekipleri, Yanginda Mahsur Kalanlarin Kurtarilmasinda Etkin Rol Oynuyor

Antalya'daki orman yanginlarina çok sayida is makinesi ve personelle müdahale eden Ulastirma ve Altyapi Bakanligi ekipleri, bölgede mahsur kalan vatandaslarin güvenli bölgeye alinmasini sagliyor Afet bölgesinde haberlesmede sikinti yasanmamasi için de Bakanlik tarafindan acil durum haberlesme araci ve mobil baz istasyonu araçlari sevk edildi Bölgede internet hatlarinda hasar tespit çalismalarina da baslayan Bakanlik personeli, onarim çalismalari için harekete geçti.

HATICE ÖZDEMIR TOSUN - Ulastirma ve Altyapi Bakanligi, Antalya'daki orman yanginlari nedeniyle haberlesmede sikinti yasanmamasi için afet bölgesine acil durum haberlesme araci ve mobil baz istasyon araçlari sevk etti.

Manavgat'ta 28 Temmuz'da ögle saatlerinde 4 farkli noktada ayni anda baslayan ve yerlesim yerlerine kadar ulasan orman yanginina müdahale sürüyor. Baslangicindan itibaren tüm kurumlarin seferber oldugu yanginda bir yandan söndürme çalismalari yürütülüyor, diger yandan da yaralarin kisa sürede sarilmasi için hasar tespit çalismalari yapiliyor.

???????Antalya'daki çalismalara 15 arazöz, 3 kanal kazici, bir dozer, 4 ekskavatör, bir yükleyici, 4 treyler, 4 öncü, bir akaryakit nakil araci, 3 trafik kontrol ekibi ve 73 personelle destek veren Ulastirma ve Altyapi Bakanligi ekipleri, yangin nedeniyle mahsur kalanlarin kurtarilarak, güvenli bölgelere ulastirilmasinda da etkin rol oynadi.

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu da Manavgat'a gelerek çalismalari yerinden takip etti, yanan alanlarda incelemede bulundu.

AA muhabirinin Ulastirma ve Altyapi Bakanligi yetkililerinden aldigi bilgiye göre, bölgede internet hatlarinda olusan hasarlarin tespitine yönelik yapilan çalismalarda, Manavgat'ta enerji ve sebekenin hasar görmesi nedeniyle 107 mahallede 95 bin müsteriye hizmet verilmekteyken, yangin sebebiyle 23 mahallede 2 bin 405 müsterinin hizmetinde kesinti yasandigi belirlendi.

Afet bölgesinde 110 kilometrelik kablo güzergahi, bin 500 adet ahsap direk ve 700 abone dagitim kutusunun zarar gördügü tespit edildi. Tespit çalismalarinin ardindan hasarlarin kisa sürede giderilmesi için çalismalara baslandigi bildirildi.

- Acil durum haberlesme araci sevk edildi

Kesintiler nedeniyle haberlesmede sikinti yasanmamasi için Bakanlik tarafindan afet bölgesindeki acil telefon ve internet ihtiyaci için bölgeye acil durum haberlesme araci ve mobil baz istasyonu araçlari sevk edildi.

Mobil sahada yangin nedeniyle yasanan kesiklik ise mobil baz istasyonu tarafindan giderilmeye çalisiliyor. Ulualan Koordinasyon Merkezine de bir mobil baz istasyonu kuruldu.

Manavgat'taki yangin bölgesinde enerji ve sogutma sistemlerine iliskin 3 ekiple müdahale ve kontroller yapiliyor, 8 ekip de hazir durumda bekletiliyor.
Kaynak: AA