Kahramanmaras Orman Bölge Müdürü Koç, Orman Yanginlarini Önlemeye Yönelik Çagrida Bulundu Açiklamasi

'Birçok ilimizde ormanlara giris çikislar yasaklandi. Bunun amaci; sadece yesilimizi, ormanimizi ve dogamizi korumak. Vatandasimiz biraz daha bu konuda duyarli olursa iyi olur'

Kahramanmaras Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, vatandaslardan orman yanginlarina karsi daha duyarli olmasini istedi.

Koç, Hatay'in Kirikhan ilçesi Alibeyçagilli Mahallesi'nde gece saatlerinde çikan ve ekiplerin müdahalesiyle sabaha karsi kontrol altina alinan orman yangini bölgesinde incelemede bulundu.

Incelemenin ardindan gazetecilere açiklama yapan Koç, yanginlarin kontrol altina alinmasinda erken müdahalenin önemine dikkati çekti.

Kirikhan'daki yangini da erken müdahale sonucu kisa sürede kontrol altina almayi basardiklarini belirten Koç, yanginin çikis sebebine iliskin arastirmalarin sürdügünü söyledi.

Vatandaslardan orman yanginlarina karsi daha duyarli olmasini isteyen Koç, "Temmuz, agustos hatta eylül aylarinda rüzgarin ve sicakligin artmasi söz konusu olunca vatandasimizin biraz daha duyarli olmasi gerekiyor. Birçok ilimizde ormanlara giris çikislar yasaklandi. Bunun amaci; sadece yesilimizi, ormanimizi ve dogamizi korumak. Vatandasimiz biraz daha bu konuda duyarli olursa iyi olur." dedi.

Koç, vatandaslari ormanlik alanlara yakin yerlerde ates veya aniz yakmamalari konusunda uyardi.
Kaynak: AA