Izmit Belediyesinden Isyeri Ruhsat Uyarisi

Isyeri açma ve çalisma ruhsati ile tadilat izni almayan esnafin magduriyet yasamamasi için Izmit Belediyesi, vatandaslarin problem yasamamasi için ruhsatlarini almalari konusunda çagrida bulundu.

Izmit Belediyesinden Isyeri Ruhsat Uyarisi
Izmit Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlügü ekipleri, isletmelerde periyodik olarak denetimlerine devam ediyor. Ruhsati olmayan esnaflarin en kisa sürede Izmit Belediyesi’ne basvurarak ruhsatlarini almalari konusunda uyarilarda bulunuluyor. Ekipler, yeni açilacak is yerleri için, is yeri sahiplerinin gerekli anlasmalari ve tadilatlari yapmadan önce, ileride yasanabilecek sikintilari önlemek amaciyla belediyeye müracaat ederek faaliyet yeri için ön inceleme yaptirmalari gerektigini aktardi.

Ruhsat alinmadan faaliyet gösteren isyerleriyle ilgili genel denetimlerine devam eden Ruhsat ve Denetim Müdürlügü ekipleri, ruhsatsiz isletmelerle ilgili herhangi bir sikâyet gelmesi durumunda isyerlerinin yasalar geregince mühürlenerek, ruhsat alana kadar ticari faaliyetlerinin durdurulacagini belirtti.

Yetkililer, isyeri sahiplerinin ilerleyen süreçlerde sikinti yasamamasi için isyeri açma ve çalisma ruhsatlarini almalari konusunda hatirlatmada bulundu.
Kaynak: İHA