Istanbul'un Ormanlarinda Denetimler Sürüyor

Son günlerde ormanlik alanlarda çikan yanginlarin ardindan Istanbul Valiligince kent genelindeki ormanlara girisler yasaklandi. Konuyla ilgili konusan Tarim ve Orman Bakanligi Istanbul 1’inci Bölge Müdürü Fahrettin Ulu, denetimlerin araliksiz sürdügünü söyledi.

Son günlerde ormanlik alanlarda çikan yanginlarin ardindan Istanbul Valiligince kent genelindeki ormanlara girislere yönelik yeni tedbirler alindi. Valilikçe alinan karar ile 31 Temmuz ile 30 Agustos tarihleri arasinda Istanbul’daki ormanlik alanlara giris, ormanlarda ates yakmak, mangal, semaver yapmak yasaklandi. Konu ile ilgili Tarim ve Orman Bakanligi Istanbul 1’inci Bölge Müdürü Fahrettin Ulu’dan da açiklama geldi. Sariyer’de bulunan Belgrad Ormani’nda basin açiklamasi yapan Ulu, denetimlerin araliksiz sürdürüldügünü söyledi.



“Ormanlara giris çikislar yasaklanmistir”

Karara iliskin konusan Fahrettin Ulu, “Önümüzdeki süreçte hava tahmin raporlarina göre sicaklarin artmasi beklenmektedir. Bu çerçevede orman kanunun 174.maddesine göre ormanlara giris ve çikislarda ormanda yangin çikma ihtimalinin oldugu hava kosullarinda Valilik gerektiginde ormanlara girisi ve çikislari kisitlayabilir veya tamamen kaldirabilir. Bu madde kapsaminda sayin valimiz ile yapmis oldugumuz koordinasyon çerçevesinde ilimizdeki ormanlarda giris ve çikislar yasaklanmistir. Orman içerisindeki alanlarda, yollarda piknik yapmak ayni zamanda park yapmak, mola vermek, ates yakmak, semaver yakmak kesinlikle yasaklanmistir. Bizim bulundugumuz alanda spor yapmak, piknik yapmak disindaki bütün aktiviteler yasaklanmistir” dedi.

Kaynak: İHA