Istanbul Orman Bölge Müdürü Yusuf Sahin'den Orman Yasaklari Ile Ilgili Açiklama

Istanbul Valiligi, yurt genelinde etkili olan orman yanginlarinin ardindan Istanbul’da bir ay boyunca ormanlik alanlara girisin yasaklandigini duyurdu. Alinan kararla ilgili olarak Istanbul Orman Bölge Müdürü Yusuf Sahin, Aydos Ormani’nda basina açiklamalarda bulundu. Sahin yaptigi açiklamada, “Yetkili idarelerin gözetim ve denetimi altinda bulunan park, piknik ve mesire yerleri, tabiat alanlari ile tabiat parklarinda yürüyüs yapmak, spor yapmak, piknik yapmak serbest ancak mangal, semaver atesi yakmak, piknik tüpü yakmak ve benzeri atesleri yakmak kesinlikle yasaklanmistir” dedi.

Istanbul Orman Bölge Müdürü Yusuf Sahin'den Orman Yasaklari Ile Ilgili Açiklama


Istanbul Orman Bölge Müdürü Yusuf Sahin, Aydos Ormani’nda basina yaptigi açiklamada, “Orman kanununun 74. maddesine göre orman yangini çikma ihtimalinin fazla oldugu hava kosullarinda Valilik tarafindan ormana giris ve çikislar kisitlanacak veya tamamen yasaklanabilecektir. Bu madde kapsaminda sayin Valimizin koordinasyonunda ilimiz dahilindeki ormanlara giris ve çikislar Valilikçe yasaklanmistir. Bu karar ile ilimizdeki ormanlarda ve orman içi yollarda mola vermek, piknik yapmak, mangal, semaver ve benzeri ates yakmak yasaklanmistir. Yetkili idarelerin gözetim ve denetimi altinda bulunan park, piknik ve mesire yerleri, tabiat alanlari ile tabiat parklarinda yürüyüs yapmak, spor yapmak, piknik yapmak serbest ancak mangal, semaver atesi yakmak, piknik tüpü yakmak ve benzeri atesleri yakmak kesinlikle yasaklanmistir. Bu konuda halkimizi duyarli olmaya davet ediyoruz. Istanbul halkindan bu kararlara uymalarini titizlikle bekliyoruz.

Burada içerisinde bulunmus oldugumuz Aydos piknik mesire yeri içerisinde piknige gelen misafirlerimiz kesinlikle ates yakmayacaklar. Ama o alan içerisinde spor yapmak, yürüyüs yapmak, atessiz piknik yapmak gibi faaliyetlerini gerçeklestirebileceklerdir” dedi.



Alinan önlemler hakkinda konusan Sahin, “Öncelikli olarak bu alanlardaki kontrol, denetim ve teftislerimizi mevcut personelimizle birlikte gerçeklestirmekteyiz. Bunun yani sira sayin valimizin katkilariyla birlikte ilimiz emniyetinden ve jandarmasindan gerekli destekleri Sayin Valimizin destegiyle birlikte alarak kontrol ve denetimlerimizi sürdürmekteyiz” diye konustu.



Izin verilmeyen noktalarda ates yakmaya 1 yildan 3 yila kadar hapis cezasi ve adli para cezasi

Uygulanacak cezalar hakkinda bilgi veren Sahin, “Bu yasaklar basladigindan itibaren izinsiz olarak ormanlara giris, çikis yapmak Kabahatler Kanununun 32. maddesi kapsaminda 427 TL para cezasiyla cezalandirilir. Yine bu alanlarda kisitlamanin oldugu bu dönemde izin verilmeyen noktalarda ates yakmak 1 yildan 3 yila kadar hapis cezasi ve adli para cezasiyla hükm olunurlar” dedi.

Kaynak: İHA