Istanbul'da Mesire Alanlari Ve Tabiat Parklarinda Piknik Ve Spor Yapilabilecek

Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlügü 1. Bölge Müdürü Fahrettin Ulu: 'Sadece yetkili idarelerin uhdesinde bulunan mesire alanlarinda, tabiat parki gibi alanlarda piknik yapmak, spor yapmak, hosça vakit geçirmek serbest ama bunun disinda mangal, ates yakmak kesinlikle yasaklanmistir' Istanbul Orman Bölge Müdürü Yusuf Sahin: 'Kisitlamanin oldugu bu dönemde izin verilmeyen noktalarda ates yakmak 1 yildan 3 yila kadar hapis cezasi ve adli para cezasi ile cezalandirilir'

Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlügü 1. Bölge Müdürü Fahrettin Ulu, 31 Agustos'a kadar yetkili idarelerin uhdesinde bulunan mesire alanlarinda, tabiat parklarinda mangal ve ates yakmanin yasaklandigini, bunun disinda piknik ve spor yapmanin, hosça vakit geçirmenin serbest oldugunu söyledi.

Ulu, Belgrad Ormani'nda gazetecilere yaptigi açiklamada, Istanbul Valiligi tarafindan alinan kisitlama kararinin 30 Temmuz-31 Agustos tarihleri arasinda geçerli oldugunu hatirlatti.

Türkiye'nin orman yanginlariyla ilgili zor bir süreçten geçtigini belirten Ulu, hava tahmin raporlarina göre de sicakliklarin ilerleyen günlerde artmasinin beklendigine isaret etti.

Orman Kanunu kapsaminda kentteki ormanlara giris ve çikislarin yasaklandigini animsatan Ulu, su bilgileri verdi:

"Orman içerisindeki alanlarda, yollarda piknik yapmak ayni zamanda park yapmak, mola vermek, ates yakmak, semaver yakmak kesinlikle yasaklanmistir. Ancak sadece yetkili idarelerin uhdesinde bulunan mesire alanlarinda, tabiat parki gibi alanlarda piknik yapmak, spor yapmak, hosça vakit geçirmek serbest ama bunun disinda mangal, ates yakmak kesinlikle yasaklanmistir. Bizim bulundugumuz alanda spor yapmak, piknik yapmak disindaki bütün aktiviteler yasaklanmistir."

Istanbullulardan alinan kararlara uymalarini beklediklerini ifade eden Ulu, Belgrad Ormani'nin, 100 orman muhafaza memuru, emniyet ve jandarma ekiplerince gece gündüz korunmasinin saglanacagini kaydetti.

- Vatandaslara yasaklara uyma konusunda çagri

Istanbul Orman Bölge Müdürü Yusuf Sahin, Aydos Ormani Mesire Alani'nda gazetecilere yaptigi açiklamada, yasaklara uyma konusunda halki duyarli olmaya çagirdi.

Aydos Mesire Alani'na gelen vatandaslarin ates yakamayacaklarini ama bu alanda spor, yürüyüs ve atessiz piknik yapabileceklerini dile getiren Sahin, söyle konustu:

"Bu alanlardaki kontrol, teftis ve tedbirlerimizi, mevcut personelimizle gerçeklestirmekteyiz. Bunun yani sira Valimizin katkilari ile ilimiz emniyetinden ve jandarmasindan da gerekli destekleri alarak kontrol ve denetimlerimizi sürdürmekteyiz. Bu yasaklar basladigindan itibaren izinsiz olarak ormanlara giris çikis yapanlar Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi kapsaminda 427 lira para cezasi ile cezalandirilir. Yine bu alanlarda kisitlamanin oldugu bu dönemde izin verilmeyen noktalarda ates yakmak 1 yildan 3 yila kadar hapis cezasi ve adli para cezasi ile cezalandirilir."

- Denetimlerde drone da kullanildi

Il Jandarma Komutanligi ekipleri, Sariyer ilçesindeki denetimlerine Demirciköy Mahallesi'nden basladi. Asayis, motosikletli asayis, motosikletli trafik, komando ve atli birliklerden olusan jandarma ekibi, denetim sirasinda drone da kullandi.

Sultangazi Kent Ormani'nda denetimler yapilirken, polis ve zabita ekipleri, ormana girmek isteyen vatandaslara valilik kararini hatirlatti.
Kaynak: AA