Irak'ta DEAS'in Taziye Çadirina Yaptigi Saldirida 7 Kisi Hayatini Kaybetti

Irak'in Salahaddin kentinin güneyinde terör örgütü DEAS mensuplari tarafindan bir taziye çadirina düzenlenen saldirida 7 kisinin öldügü ve 17 kisinin de yaralandigi belirtildi.

Irak hükümetine bagli Güvenlik Medya Aginin yazili açiklamada, saldirinin kente bagli Yesrib nahiyesinin el-Bu Cili köyünde yapildigi belirtildi.

Terör örgütü DEAS’in köyde bir taziye çadirina silahli saldiri düzenledigi ifade edilen açiklamada, saldirida 7 kisinin öldügü ve 17 kisinin de yaralandigi kaydedildi.

DEAS mensuplarinin saldiridan sonra bölgeden uzaklastiklari aktarilan açiklamada, Irak güvenlik güçlerinin bölgede operasyon baslattigi bildirildi.

DEAS, Haziran 2014’te Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamami ile Diyala ve Kerkük vilayetlerinin bir kismini ele geçirmis, söz konusu bölgeler yillar içinde örgütten geri alinmisti. Eski Irak Basbakani Haydar el-Ibadi, 9 Aralik 2017'de, örgüte karsi zafer kazanildigini duyurmustu.

DEAS'in bölgeden çikarilmasi ve kentlerin geri alinmasinin üzerinden 4 yil geçmesine ragmen, örgütün özellikle Kerkük, Diyala, Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin kirsal bölgelerinde saldirilari devam ediyor.

Kaynak: AA