Erzurum Il Saglik Müdürü Bedir'den 'Erzurum'u Mavi Kategori Tasiyalim' Çagrisi

Erzurum Il Saglik Müdürü Gürsel Bedir, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk haritasinda turuncu kategorisine geçen kent için, "Hep beraber Erzurum'u önce sariya, sonra riskin düsük oldugu mavi sehirler kategorisine tasimaya davet ediyoruz." dedi.

Gürsel Bedir, sosyal medya hesabinda, Kovid-19 risk haritasini paylasarak asilanmada yüzde 55,7 oranla çok yüksek riskli il (kirmizi) kategorisinden yüksek riskli il (turuncu) kategorisine geçen Erzurum hakkinda açiklamalarda bulundu.

Kent genelinde ev ev gezerek asi yapildigini bildiren Bedir, özveri ve gayretle çalisan saglik çalisanlarina tesekkür etti.

Bedir, Erzurum'un asi oranlarinda kirmizidan turuncu kategoriye geçtigini belirterek, "Vaka sayilarinin hizla arttigi bu dönemde, güzel sehrimizde yasayan herkesi asi için daha duyarli olmaya, hep beraber Erzurum'u önce sariya, sonra riskin düsük oldugu mavi sehirler kategorisine tasimaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandi.

Saglik Bakani Fahrettin Koca da sosyal medya hesabinda, Van, Erzurum, Hakkari, Kirikkale, Nevsehir ve Çankiri'nin Kovid-19 risk haritasinda renginin degistigini paylasmisti.

Kaynak: AA