CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, Öze Dönüs Platformu Temmuz Ayi Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi (3)

'Orta Dogu Baris ve Isbirligi Teskilati diye bir teskilat kurmak istiyoruz. Orta Dogu'ya barisi, huzuru getirmek zorundayiz. Orta Dogu'yu büyütmek zorundayiz. Dünyadaki gelismis ülkelerin sorumlulugu var. Bütün dogal kaynaklari sömürdüler. Simdi diyorlar ki, 'Göçmenler bizim ülkemize niye geliyor? Niye gelmesin kardesim?' 'Önümüzde bir seçim var ve bu seçime büyük umutlar bagliyorum. Umarim bu ülkeye herkesin huzur bulacagi bir demokrasiyi yeniden getirecegiz'

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, "Orta Dogu Baris ve Isbirligi Teskilati" adinda bir teskilat kurmak istediklerini belirterek, "Orta Dogu'ya barisi, huzuru getirmek zorundayiz. Orta Dogu'yu büyütmek zorundayiz. Dünyadaki gelismis ülkelerin sorumlulugu var. Bütün dogal kaynaklari sömürdüler. Simdi diyorlar ki, 'Göçmenler bizim ülkemize niye geliyor? Niye gelmesin kardesim?" dedi.

Kiliçdaroglu, Öze Dönüs Platformu Temmuz Ayi Toplantisi'nda, "Z" kusagi ve "Y" kusagina deginerek, çocuklarin her zaman hayati büyüklerden daha iyi sorgulayabildigini, çocuklarin daha iyi bir gelecegi hak ettiklerini, egitimsiz bir toplumun geri kalmaya mahkum olduguna anlatti.

"Liberal genç" ve "muhafazakar genç" ayrimi yapildigini aktaran Kiliçdaroglu, "Ister liberal olarak kendisini tanimlasin ister muhafazakar olarak tanimlasin gençler bizim gençlerimizdir. Kamunun yönetiminde o gençlere benim ihtiyacim var. Hiçbir ayrim yapmadan. Ama gençlerin liyakatli olmasi, bayragini, vatanini sevmesi, yolsuzluklara asla izin vermemesi, adaletten yana olmasi lazim. O zaman bütün gençlerin basimin üstünde yeri var." diye konustu.

Türkiye'ye yeni bir siyaset anlayisini getirmek istediklerini dile getiren Kemal Kiliçdaroglu, "Kavgaci degil, Türkiye'yi büyüten, Türkiye'de huzuru saglayan, büyümeden herkesin pay almasini saglayan..." ifadelerini kullandi.

CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, issizlik nedeniyle gençlerin hayat standartlarinin eskiye göre düsük oldugunu dile getirerek, sunlari kaydetti:

" 'Ev gençleri' dedigimiz bir kavram var, annenin, babanin eline bakiyor. Çocuklarimizi okuttuk, daha iyi bir yere getirdik ama issizler. Bu tabloyu hak etmiyoruz. Bu tabloyu degistirmek zorundayiz. Dolayisiyla issizlige biz oldugumuz zaman ayrim yapiyorlar mi, 'muhafazakar gençler, 'liberal gençler', 'diger gençler' diye, hayir. Hepimiz ayni havuzun içinde boguluyoruz, bogmaya çalisiyorlar. Biz bundan beraber çikmak zorundayiz. Istedigimiz adalet, çalismak, üretmek, alin teri, kazandigimiz helal parayla bu ülkenin caddesinde, sokaginda gezmek. Bunu yaptigimiz zaman Türkiye gerçek anlamda büyümüs olur."

- "Orta Dogu'ya barisi, huzuru getirmek zorundayiz"

Orta Dogu'yu bir baris havzasina döndürmek istediklerine isaret eden Kiliçdaroglu, sözlerini söyle sürdürdü:

"Orta Dogu Baris ve Isbirligi Teskilati diye bir teskilat kurmak istiyoruz. Orta Dogu'ya barisi, huzuru getirmek zorundayiz. Orta Dogu'yu büyütmek zorundayiz. Dünyadaki gelismis ülkelerin sorumlulugu var. Bütün dogal kaynaklari sömürdüler. Simdi diyorlar ki, 'Göçmenler bizim ülkemize niye geliyor? Niye gelmesin kardesim? Afrika'dan kaçan birisi nereye gidecek? Baska bir Afrika ülkesine, yoksul bir ülkeye gitmiyor. Kisi basina geliri 50-60 bin dolar, 20-30 bin dolar olan ülkeye gidiyor. Niçin? 'Demokrasi var orada, düsüncemi söylerim. Isimi bulurum, daha iyi geçinirim.' diyor."

Tarihin kendilerine yükledigi çok büyük bir sorumluluk oldugunu dile getiren Kiliçdaroglu, "Nedir o? Önümüzdeki seçimlerde bu ülkeye demokrasiyi yeniden insa etmek gibi tarihin bize yükledigi bir sorumluluk var. 6 milyon 300 bin genç, ilk kez sandiga gidecek. Gençlere 'Oyunuzu A partisine, B partisine verin' diye söylemiyorum. Iradelerine hep saygi duydum. Sadece sunu düsünmelerini isterim. Sandiga giderken ellerini vicdanlarinin üzerine koysunlar ve oylarini öyle kullansinlar. Otoriter yönetim mi, demokrasi mi? Demokrasiden yana olanlar hep kazanmistir, büyümüstür, kisi basina gelir hep yükselmistir. Bizde niye olmasin? Önümüzde bir seçim var ve bu seçime büyük umutlar bagliyorum. Umarim bu ülkeye herkesin huzur bulacagi bir demokrasiyi yeniden getirecegiz." degerlendirmesini yapti.

Konusmalarin ardin Kiliçdaroglu'na hediye takdim edildi. Programa Öze Dönüs Platformu Yüksek istisare Kurulu Baskani ve eski Adalet Bakani Ismail Müftüoglu ile CHP milletvekilleri ve platform üyeleri katildi. Program toplu fotograf çekimiyle sona erdi.

(Bitti)
Kaynak: AA