Büyüksehir Belediyesi Manavgat'in Her Noktasinda Görev Yapiyor

Antalya Büyüksehir Belediyesi, Baskan Muhittin Böcek önderliginde Manavgat yangin bölgesinde yaralari sarmak için tüm birimleri ile çalismalarini sürdürüyor. Böcek, Manavgatlilarin yalniz olmadigini belirterek “Son ates sönene kadar çalismaya devam edecegiz” dedi.

Büyüksehir Belediyesi Manavgat'in Her Noktasinda Görev Yapiyor
Manavgat yangininda üç gün geride kalirken yanginin çiktigi ilk andan itibaren tüm birimleriyle Manavgat’a giden Antalya Büyüksehir Belediyesi çalismalarini sürdürüyor. Antalya Büyüksehir Belediyesi Manavgat Afet Yönetim Merkezi Koordinasyonlugunda yürütülen çalismalar kapsaminda yangin söndürme çalismalarina destek olmak için gerekli araç, is makineleri ve personel bölgeye yönlendirilirken, yangindan zarar gören Manavgatlilarin yiyecek ve su basta olmak üzere tüm ihtiyaçlarinin karsilanabilmesi için çalisma yürütülüyor.

Manavgat yangininin 3’ncü gününde 253 araç ve 1146 personel ile alevleri söndürmek ve yaralari sarmak için canla basla çalismaya devam ettiklerini söyleyen Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, “Bu felaketi daha büyük yaralar açmadan atlatacagiz. Son ates sönene kadar çalisacagiz. Hep birlikte bu zorlu süreci atlatacagiz. Tüm ekiplerimizle alevlerle mücadelemiz sürerken, yaralari sarmak için de çalisiyoruz” dedi.

“Yaniyoruz. Cigerimiz yaniyor” diyen Baskan Böcek, insan ya da araçla yetisilmesi mümkün olmayan sarp yerlerde yangin oldugunu belirterek ek yangin uçagi talebinde bulundu. Baskan Böcek, Antalya Büyüksehir Belediyesi ve diger illerden destege gelen ekiplerin koordineli sekilde çalismalarina devam ettigini söyledi.



"Sosyal hizmetler"

Antalya Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligina bagli ekipler bölgede yogun bir çalisma gerçeklestiriyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi’na bagli Mobil Asevi yanginin çikisindan bu yana yangindan zarar gören vatandaslar ile bölgede çalisan ekiplere yemek dagitimi yapiyor. Mobil araçlar esliginde ise su, ayran, çorba meyve suyu ve sandviç ekmek dagitimi araliksiz devam ediyor. Antalya Büyüksehir Belediyesi koordinesinde kurulan bagis merkezine yapilan yardimlar da sosyal hizmetler ekipleri araciligiyla bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulastiriliyor.

Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanligi ekipleri de hasar tespit çalismalarini sürdürüyor. Ekipler yanginda zarar gören yerlesim yerlerindeki vatandaslarin hayvanlari ve tarim alanlarindaki zararlari tespit ederek rapor hazirliyor. Büyüksehir veterinerleri ise Evrenseki Kalemler Mahallesi ve Manavgat Hayvan Pazarinda toplanan büyük ve küçükbas hayvanlari muayene ederek, yangindan zarar gören hayvanlara serum vererek, igne yapiyor. Ayrica yangin mahallinde incelemede bulunan ekipler yabani hayvanlardan zarar gören olup olmadigi konusunda tarama çalismasi yapiyor.

"Yem ve saman dagitimi"

Yangindan zarar gören besici vatandaslara destek olmak için saman ve yem dagitimina da baslandi. Antalya Büyüksehir Belediyesi ekipleri taleplere yetismeye çalisirken, acil ihtiyaçlar için Çeltikçi Mahallesinde dagitim noktasi kuruldu. Acil ihtiyaci olan üreticilerin kendi imkanlari ile dagitim noktasinda yem ve saman temin edebilecegi belirtildi.

"Jeneratör ve su veriliyor"

ASAT Genel Müdürlügü de sahada yogun bir çalisma yürütüyor. ASAT ekipleri arazözlerle Orman Genel Müdürlügü ve itfaiye ekiplerine su takviyesi yapiyor. ASAT ayrica vatandaslarin su ihtiyacini karsilayabilmek için de yogun bir çaba sarf ediyor. ASAT ekipleri enerji kesintisi nedeniyle su verilemeyen mahallelerde tankerler ile su dagitiyor. Jeneratörler ile su terfi istasyonlarindaki motorlari devreye alan ASAT ekipleri vatandasin susuz kalmamasi için elinden gelen çabayi gösteriyor.
Kaynak: İHA