Baskan Kurt 71 Evler Pazar Yerini Ziyaret Etti

Eskisehir Odunpazari Belediye Baskani Kazim Kurt, kura ile belirlenmesine ragmen Pazarcilar Odasi tarafindan haftalardir kurulmasi engellendigi iddia edilen pazar yerini ziyaret etti.

Baskan Kurt 71 Evler Pazar Yerini Ziyaret Etti
Odunpazari Belediye Meclisi’nde vatandaslarin talebi dogrultusunda 71 Evler mahallesinde pazar kurulmasi karari alinmisti. Pazarcilarin yerlerinin kura ile belirlenmesine ragmen Pazarcilar Odasi’nin kurulmasini engelledigi iddia edildi. 3 haftadir devam eden olaylarin ardindan bazi esnaflarin tezgah açtigi pazari, Odunpazari Belediye Baskani Kazim Kurt ziyaret etti.

“Gerekirse Odunpazari Belediyesi olarak mallari kendimiz satariz”

Odunpazari Belediye Baskani Kazim Kurt sabahin erken saatlerinde 71 Evler pazarina giderek mahallelilerle bir araya geldi. Vatandaslarin yogun ilgisiyle karsilasan Baskan Kurt yaptigi açiklamada, "Pazar yönetmeligine göre pazarda tezgâhi olup da 3 hafta açmayanin tezgâhi iptal olur. Ondan sonra tezgâh açmak isteyen olursa onlara veririz. Gelmek isteyen olmazsa biz Odunpazari Belediyesi olarak aliriz ve tezgâhtan mallari kendimiz satariz" dedi.



Tezgâh sayilari artti

Baskan Kurt’un mahalleye gittigi saatlerde yalnizca birkaç tezgâh kurulmusken, ilerleyen saatlerde pazardaki tezgâh sayisi artti. Baskan Kurt pazar yerini gezerek, pazarci esnafini ziyaret etti. Esnafa hayirli isler dileyen Baskan Kurt, 71 Evler sakinlerini yalniz birakmadiklari için de esnafa tesekkür etti.

Vatandaslar ise Pazarcilar Odasi’nin tavrina tepki göstererek; Emek Pazari, çevredeki manav ve marketleri boykot edeceklerini söyledi.

Mahalleli sadece 71 Evler Mahallesi’nde kurulacak pazardan alisveris yapacaklarini kaydetti.

Kaynak: İHA