Ankara Büyüksehir Belediyesi'nden Orman Yanginlari Için Yardim Seferberligi

Ankara Büyüksehir Belediyesi, Türkiye’nin dört bir yaninda çikan yanginlara müdahale etmek ve yaralari sarmak için bütün birimlerini seferber etti. Ankara Itfaiyesi çok sayida araç ve personelini yangin çikan bölgelere sevk ederken, Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi da 9 bin koliden olusan 6 tir temel gida yardimini Adana ve Mugla’ya gönderdi.

Ankara Büyüksehir Belediyesi'nden Orman Yanginlari Için Yardim Seferberligi
Ankara Büyüksehir Belediyesi, yanginlara müdahale etmek ve yangindan zarar gören vatandaslara destek olmak amaciyla harekete geçti. Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas tarafindan baslatilan “Türkiye’ye Nefes Ol” kampanyasi kisa süre içinde katilim rekoru kirdi. Su ana kadar kampanyada 1 milyon 637 bin TL’lik fidan bagisi yapildi. İçel ve Antalya’da meydana gelen yangina müdahale eden itfaiye ekiplerine destek vermek için Ankara Itfaiyesi de hazirliklarini tamamlayarak yangin alanlarina ulasti. Ankara Itfaiye Daire Baskanligi; son giden takviye ekibiyle birlikte Antalya ve İçel’e toplamda 16 araç ve 37 personelini görevlendirdi.

Yangini söndürmek için destek veren ekiplerin 7/24 çalistigi bilgisini sosyal medya hesaplari üzerinden paylasan Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, “Ankara Büyüksehir Belediyesi olarak iki gündür araçlarimiz ve mesai arkadaslarimizla Antalya ve İçel’deki yangin söndürme çalismalarina destek oluyoruz. Yanginla mücadele eden tüm ekiplere ve bölgedeki mesai arkadaslarimiza kolayliklar diliyorum” dedi.



“Türkiye’ye Nefes ol” kampanyasi çig gibi büyüyor

Tüm birimleri ile yangin bölgesine destek için seferber olan Büyüksehir Belediyesi, birçok noktada çikan yanginlarda zarar gören agaçlarin yerine dikilmek üzere internet üzerinden dünyanin her yerinden katilimin saglanabilecegi bir agaç kampanyasi düzenledi.

Yanan ormanlarin yeniden yesillenmesi için bir kampanya baslattiklarini duyuran Yavas, devam eden “Yesilin Baskenti” projesi üzerinden “Türkiye’ye Nefes Ol” adiyla yeni bir kampanya baslatti. Kampanyaya 24 saat içerisinde 1 milyon 637 bin TL’lik fidan bagisi yapilirken, Yavas kampanyaya destek olan vatandaslara su sözlerle tesekkür etti:

“Her bir mesajinizi duyguyla okuyorum. Bilmenizi isterim ki bize olan güveniniz her seye bedel. Daima bu inanca layik kalacagiz. Agaçlandirma kampanyamiza verdiginiz tüm destekler için sonsuz tesekkür ederim. Dayanismayla iyilesecegiz.”

Gida kolisi yüklü 6 tir Adana ve Mugla’ya gönderildi

Yangin bölgelerinden gelen talepler dogrultusunda yaralari sarmaya çalisan Büyüksehir Belediyesi, vatandaslarin günlük temel ihtiyaçlarini karsilamak amaciyla hazirladigi gida yardimlarini da yangin bölgelerine ulastirmaya basladi.

Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi ilk etapta 9 bin koliden olusan 6 tirlik temel gida malzemelerini Adana ve Mugla’ya gönderdi. Büyüksehir Belediyesi Türkiye genelinde yasanan yangin olaylari nedeniyle hafta sonu Baskent’te düzenlenen tüm kültür ve sanat etkinliklerini de ileri bir tarihe erteledi.
Kaynak: İHA