AK Parti'li Ömer Çelik'ten Osmaniye'deki Orman Yangininda Zarar Gören Alanlarda Inceleme Açiklamasi

'Burada kararlarin hizli bir sekilde alinmasi ve sahada dirayetli bir sekilde uygulanmasinin neticesinde Allah'a sükürler olsun su son geldigimiz nokta itibariyla yangin Osmaniye'de kontrol altina alinmistir' 'Sayin Cumhurbaskanimizi dinledik, bu bölgeler de afet kapsamina alindi. Bu karardan dolayi Sayin Cumhurbaskanimiza sükranlarimizi sunuyoruz. Bu kararla buradaki yaralarin sarilmasi konusunda daha hizli ve etkili bir mücadele verilecektir'

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Osmaniye'deki orman yangininin kontrol altina alinmasinin, kararlarin hizla alinip sahada dirayetli sekilde uygulanmasiyla saglandigini söyledi.

Çelik, beraberinde Vali Erdinç Yilmaz, Gençlik ve Spor Bakan Yardimcisi Ihsan Selim Baydas, AK Parti Osmaniye milletvekilleri ve diger ilgililerle, 28 Temmuz'da merkeze bagli Kazmaca köyünde baslayip Kadirli ilçesine kadar yayilan ve bugün kontrol altina alinan orman yangini bölgesinde inceleme yapti.

Yangin yönetim merkezini ziyaret eden Çelik, çalismalarla ilgili Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yilmaz ve diger ilgililerden bilgi aldi.

Çelik, burada gazetecilere, Osmaniye'de üç gündür süren yanginin kontrol altina alindigini ifade etti.

Sogutma çalismalarina baslanacagini aktaran Çelik, söyle konustu:

"Yangin 28 Temmuz'da ögleden sonra baslamisti. Yanginin baslamasiyla yangina müdahale arasindaki geçen süre 5 dakika. Orman Teskilatimiz birkaç dakika içerisinde tespit etmis ve hemen yangina müdahale etmis. Burada da kahramanca bir mücadele verildi. Sayin Valimizin erken, basiretli bir sekilde aldigi kararlar, milletvekillerimizin sahada gösterdigi gayretler, bakanliklarimizin, bakan yardimcisi arkadaslarimizin burada yürüttügü faaliyetler, AFAD'imizin, Kizilayimizin sahada olmasi bütün bu felakete karsi güçlü bir durusun ortaya çikmasini sagladi."

Çelik, Orman Teskilatinin büyük gayret ve fedakarlikla yangina müdahale ettigini belirterek, sözlerini söyle sürdürdü:

"Köylerimizde zarar gören evlerimiz var, bunlarin hepsinin tespiti yapilmis durumda. Osmaniye'de tesellimiz herhangi bir can kaybimiz yok Allah'a sükür ama Türkiye'nin çesitli yerlerinde can kayiplarimiz var, hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Orman Teskilatimiz sehitler veriyor, Allah'tan rahmet diliyoruz. Burada bütün arkadaslarimizin tespiti, ilk andan itibaren Orman Teskilatimizin hem büyük bir bilgiyle hem büyük bir fedakarlikla, büyük bir gayretle bu yangina müdahale ettigi yönündedir. Insanimizi ve evleri korumak için gösterdikleri gayret takdire sayandir."

- "Burada çok büyük bir basari söz konusu"

Çelik, sosyal medyada "Buradaki açik hava müzesi yaniyor, tarihi eserler, alanlar yaniyor" paylasimlari yapildigini, bunlarin gerçegi yansitmadigini dile getirerek sunlari ifade etti:

"Ben de biraz önce hem brifingde dinledim hem de Sayin Valimiz bilgi verdi. Ayni zamanda buradaki evleri, köyleri, insanimizi korumak için bu gayreti gösterirken, sosyal medyada 'Buradaki açik hava müzesi yaniyor, tarihi eserler, alanlar yaniyor' diye haberler çikmisti, onlarin da dogru olmadigini müsahede ettik. Yine teskilatimiz son derece gayretli bir sekilde o tarihi alanlari da koruyacak tedbirleri es zamanli almis. Dolayisiyla burada çok büyük bir basari söz konusu. Biraz evvel brifingde de gördük, yangin basliyor bir müddet sonra poyrazla yangin kisa bir zaman içerisinde, dakikalar içerisinde yayiliyor. Arkasindan tekrar ters bir rüzgar çikiyor, bu sefer ters yöne dogru yayiliyor. Kozalaklar genis bir alana, 1500 hektarlik alanin yanacagi kadar büyük bir sikinti ortaya çikariyor. Fakat gerek kullandiklari teknolojik imkanlar gerek bilgi birikimleri sayesinde Orman Teskilatimiz güçlü bir mücadeleyle su an itibariyla bu yangini kontrol altina almis durumda."

Çelik, yangin bölgesinde, herkesin görevi basinda oldugunu, jandarma ve polisin de her türlü güvenligi almak ve provokasyonlari önlemek adina sahada bulundugunu vurgulayarak, "Burada büyük bir birlik ve dayanisma içerisinde, büyük bir kuvvetle bu mücadele veriliyor. Tabii, Bakan Yardimcimiz da burada, bir gençlik kampi riske girince orasi da bosaltildi. Burada kararlarin hizli bir sekilde alinmasi ve sahada dirayetli bir sekilde uygulanmasinin neticesinde Allah'a sükürler olsun su son geldigimiz nokta itibariyla yangin Osmaniye'de kontrol altina alinmistir. Bütün Osmaniye'ye, bütün Cebelibereket'e geçmis olsun diyorum, Allah beterinden saklasin." ifadelerini kullandi.

- "Yaralarin sarilmasi konusunda daha hizli ve etkili bir mücadele verilecektir"

Devletin, milletin devleti oldugunun altini çizen, bölgedeki muhtarlarla da görüstügünü aktaran Çelik, sunlari kaydetti:

"Muhtarlar da tek tek yönetici arkadaslarimiza, kurumlarimiza tesekkür ettiler, yakindan ilgilendiklerini söylediler. Sayin Cumhurbaskanimizi dinledik, bu bölgeler de afet kapsamina alindi. Bu karardan dolayi Sayin Cumhurbaskanimiza sükranlarimizi sunuyoruz. Bu kararla buradaki yaralarin sarilmasi konusunda daha hizli ve etkili bir mücadele verilecektir."

Çelik, bölgede sogutma çalismalarina baslanacagi bilgisini vererek, "Insallah hep beraber arkadaslarimizla da sözlestik, yesillendirme çalismalarinda da yine burada bulusacagiz, hep beraber bu faaliyetleri yapacagiz." diye konustu.

Vatandasin emrinde olduklarini, yaralari hep beraber saracaklarini anlatan Çelik, herkese geçmis olsun temennisinde bulundu.

Ömer Çelik, açiklamasinin ardindan yanginda evleri zarar görenleri ziyaret ederek, çocuklara oyuncak verdi. Çelik, yangin bölgesindeki incelemesi sonrasinda Karatepe Kilim Kooperatifini de ziyaret etti.

Kaynak: AA