AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Usta'dan Konya'da 7 Kisinin Öldürüldügü Olaya Iliskin Açiklama Açiklamasi

'Söz konusu cinayeti etnik bir çatisma gibi sunanlarin amaci provokasyondur. Canice gerçeklestirilen bu olay üzerinden provokatif amaçlari ve açiklamalari olanlar ülkede kapsamli bir iç karisiklik çikarma hevesindedir' 'Olay tüm detaylariyla bir etnik çatisma degilken bunu TürkKürt çatismasi olarak gösteren odaklar kardesligimizi, birlik ve beraberligimizi hedef almaktadir. Bu topraklar üzerindeki kardeslik sarsilmaz baglarla birbirine baglidir. Acilar üzerinden provokasyon üretenlerin hesaplari hep bosa çikacaktir'

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Leyla Sahin Usta, Konya'da ayni aileden 7 kisinin öldürüldügü olaya iliskin, "Söz konusu cinayeti etnik bir çatisma gibi sunanlarin amaci provokasyondur. Canice gerçeklestirilen bu olay üzerinden provokatif amaçlari ve açiklamalari olanlar ülkede kapsamli bir iç karisiklik çikarma hevesindedir." dedi.

Usta, Mevlana Meydani'ndaki Sultan Selim Camisi önünde yaptigi basin açiklamasinda, Konya'da dün yasanan olayla ilgili Cumhuriyet Bassavciliginizca yürütülen sorusturmanin sürdügünü, olayin tüm yönleriyle aydinlatilmasi için gerekli tüm islemlerin baslatildigini söyledi.

Katil zanlisi oldugu kamera görüntüleri ile degerlendirilen süphelinin yakalanmasi için tüm imkanlarin seferber edildigini hatirlatan Usta, "Ayni aileden 7 kisinin hayatini kaybettigi olayla ilgili olarak aralarinda olayi gerçeklestiren ve halen yakalama çalismalari devam eden süpheli disinda 10 kisi gözaltina alinmis olup, adli islemler sürmektedir. Söz konusu islenen cinayeti etnik bir çatisma gibi sunanlarin amaci provokasyondur. Canice gerçeklestirilen bu olay üzerinden provokatif amaçlari ve açiklamalari olanlar ülkede kapsamli bir iç karisiklik çikarma hevesindedir." ifadelerini kullandi.

- "Konunun sonuna kadar takipçisi olacagiz"

Usta, insanlarin acilari üzerinden siyaset yapanlarin, Türkiye'nin kardesligini hedef alanlarin amacinin ülkede nefret söylemi üretmek oldugunu vurgulayarak sunlari kaydetti:

"Olay tüm detaylariyla bir etnik çatisma degilken bunu Türk-Kürt çatismasi olarak gösteren odaklar kardesligimizi, birlik ve beraberligimizi hedef almaktadir. Bu topraklar üzerindeki kardeslik sarsilmaz baglarla birbirine baglidir. Acilar üzerinden provokasyon üretenlerin hesaplari hep bosa çikacaktir. Irkçi nefret söylemleri üretmeye çalisanlarin yaptiklari büyük bir sorumsuzluktur. Konya'mizin, Türkiye'mizin birlik ve beraberligine kastetmeye çalisanlar hedeflerine asla ulasamazlar ve buna kimsenin gücü yetmez. Allah birlik, beraberlik ve kardesligimize zeval getirmesin. Kaybettigimiz 7 cana bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, olayin aydinlatilmasi için çalisan yetkililerimize kolayliklar diliyorum. Konunun sonuna kadar takipçisi olacagiz. Ailemizin acisi hepimizin, tüm Konya'mizin ve Türkiye'mizin acisidir. Ailemizin yanindayiz."

Mevlana Meydani'ndan tüm ülkeye birlik ve beraberlik mesaji verdiklerini söyleyen Usta'ya, AK Parti Konya Il Baskani Hasan Angi, Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, MHP Konya Il Baskani Remzi Karaarslan, IYI Parti ve Büyük Birlik Partisi temsilcileri, bazi milletvekilleri, ilçe belediye baskanlari ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri eslik etti.
Kaynak: AA