AK Parti Enez Ilçe Baskani Mercanoglu, Sahilden Alinan Kumun Kullanim Amaçlarini Takip Edeceklerini Belirtti

AK Parti Enez Ilçe Baskani Ali Mercanoglu, Enez ilçesinde sahilden alinan kumun kullanim amaçlarinin takipçisi olacaklarini bildirdi.

Mercanoglu, yaptigi yazili açiklamada, Enez Belediyesinin sahil kesiminden hunharca kum almaya ve bu kumu gelisigüzel satmaya devam ettigini savundu.

Bir önceki dönem AK Partili Enez Belediyesi'nin, ayni sekilde sahilden kum aldigini ve kumu tamamen Enez'in faydasina kullandigini aktaran Mercanoglu, sunlari kaydetti:

"Gerek su anki Belediye Baskani Özkan Günenç, gerek birçok meclis üyesi ve il genel meclis üyeleri ile sözde çevreciler, konuya sürekli itiraz ederek, fotograflayarak, suç duyurusunda bulunuyorlardi. Bir önceki dönem, AK Partili Enez Belediyesini, çevre katliami ile suçlayan su anki CHP'li Enez Belediyesi'nin yaptigi çevre katliami olmuyor mu? Ayrica çikarilan kumun ise nerelerde kullanildigi dahi belli degil."

Enez içerisinde kullanilmasi gereken kumun, beton santrallerine satildigi çesitli çevrelerde dile getirildigini aktaran Mercanoglu, su ifadeleri kullandi:

"Yasal ise ayrim gözetmeksizin yasal olmali. Yasal degilse, kimler ya da hangi kurumlar bu duruma müsaade ediyor? Bahsi geçen kurumlar, önceki dönem Enez Belediyesi tarafindan kum alimi için yazili izin talep edildiginde, cevaben Meriç Nehri'nde temizleme amaciyla kum alinabilecegini ve kiyi seridinin dogal dengesinin ve kiyi bütünlügünün korunmasi amaciyla, kumun çikarildigi bölgede depolanmasi ve ortamdan uzaklastirilmamasi gerektigini belirtmislerdi. Peki ne degisti? Gerek Enez Belediyesi'nin, gerek ilgili kurumlarin su anki keyfi uygulamalari, hangi yasaya, hangi kanuna, hangi ahlak ilkelerine göre isliyor. Takdiri kamuoyuna birakiyoruz ve konunun takipçisi oldugumuzu burada bir kez daha vurgulamak istiyoruz."

Kaynak: AA