Diyanet Isleri Baskani Erbas'tan Orman Yangininda Hayatini Kaybeden Çiftin Yakinlarina Taziye Ziyareti

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Antalya’nin Manavgat ilçesindeki orman yangininda yasamini yitiren çiftin kabirlerinin basinda dua etti, yakinlarina taziye ziyaretinde bulundu.

Diyanet Isleri Baskani Erbas'tan Orman Yangininda Hayatini Kaybeden Çiftin Yakinlarina Taziye Ziyareti
Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Manavgat ilçesinde bulunan Külliye Camii’nde kildirdigi cuma namazinin ardindan orman yangininda vefat eden ve Manavgat Karavcasuyu Mezarligi’na defnedilen Osman (55) ile esi Sehri Kardas’in (50) kabirlerinin basinda dua etti. Baskan Erbas, duasinda su ifadelere yer verdi:

“Yangin sebebiyle hayatlarini kaybeden Osman ve Sehri kardeslerimizin kabirlerini cennet bahçelerinden bir bahçe eyle Allah’im. Çekmis olduklari sikintilarindan dolayi günahlarini sevaba çevir Allah’im. Memleketimizi, milletimizi bu tür afetlerden, felaketlerden, salgin hastalik gibi her türlü afetlerden muhafaza eyle Allah’im. Afetlerde hayatini kaybeden diger kardeslerimizin de ruhlarina hediye eyledik, Sen kabul eyle Allah’im. Yakinlarina sabr-i cemiller ihsan eyle Allah’im. Bizleri her türlü kazalardan, belalardan, afetlerden, görünür görünmez her türlü ser ve kötülüklerden muhafaza eyle Allah’im. Düsmanlarin kurmus olduklari hile ve tuzaklari kendi baslarina makus eyle Allah’im. Ormanlarimizi yakan hainleri kahru perisan eyle Allah’im. Ya Rabbel alemin, bizleri birlik ve beraberlik içerisinde, bu zor zamanlarda basimiza gelen bu belalardan en kisa zamanda kurtulmayi hepimize nasip eyle. Burada yatan Osman ve Sehri kardeslerimizi sehitlik mertebesine ermis bir sekilde Peygamber Efendimiz’e (s.a.s.) komsu eyle Allah’im.”

Baskan Erbas, daha sonra çiftin yakinlarina bassagligi diledi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas, taziyeden sonra Manavgat’ta bulunan Yangin Kontrol Merkezi’ne, daha sonra Yangin Kriz Merkezi’ne gitti. Burada, sahada çalisan ve yönetme merkezinde bulunan ekibe moral ziyaretinde bulunarak kendilerine kolayliklar diledi.
Kaynak: İHA