Yesilgöz Yenilenen Yüzüyle Turizme Kazandiriliyor

Yesilgöz Mesire Alani’nda devam eden yenileme çalismalarini yerinde inceleyen Kahramanmaras Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör, “Büyüksehir Belediyesi olarak sehrimizin dogal miraslarindan olan Yesilgöz’ü devraldik ve hemen yenileme çalismalarina basladik. Yesilgöz’ün dogalligini koruyarak insallah kisa sürede çalismalarimizi tamamlayacagiz” dedi.

Yesilgöz Yenilenen Yüzüyle Turizme Kazandiriliyor
Kahramanmaras Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör, yenileme çalismalari devam eden Yesilgöz Mesire Alani’na ziyaret gerçeklestirdi.

Alani yerinde inceleyen Baskan Güngör, “Bugün bölgemizin en güzel mekânlarindan bir isi olan Yesilgöz Mesire Alani’ni ziyaret ettik. Büyüksehir Belediyesi olarak sehrimizin dogal miraslarindan olan Yesilgöz’ü devraldik ve hemen yenileme çalismalarina basladik. Alt ve üstyapisini güçlendirerek katma degerini artirmak için çalismalarimiz devam ediyor. Sadece Yesilgöz’de degil sehrimizdeki birçok dogal miras alanlarinda yenileme çalismalari gerçeklestirerek sehrimizin turizm potansiyelini artirmayi hedefliyoruz. Yesilgöz Mesire Alani’na kazandirdigimiz pek çok esyayi tamamen kendimiz üretiyoruz. Insallah buraya kafeterya ve restoran da kazandiracagiz. Ayrica buradaki cami, mescit ve otoparki da yenileyerek hemsehrilerimizin hizmetine sunmak istiyoruz. Gerçeklestirdigimiz yenileme çalismalarinda hiç beton kullanmamaya çalistik. Çünkü dogal mirasimiz olan Yesilgöz’ün o dogal yapisini bozmak istemedik. Yesilgöz’e ulasim saglayan yolumuzda da çalismalarimiz devam ediyor. Insallah yolu bu tarafa düsen hiç kimse Yesilgöz’e ugramadan gitmeyecek” dedi.



‘Sehrimizin turizm potansiyelini artiracagiz’

Turizm alanlarina yapilan yatirimlarin arttigini vurgulayan Baskan Güngör, “Kahramanmaras’imizda birçok sehre nasip olmayan Yedikuyular Kayak Merkezi, Yesilgöz Mesire Alani, Firniz, Aksu Gözü gibi dogal miras alanlari bulunuyor. Biz de Büyüksehir Belediyesi olarak dogal miras alanlarimizda yaptigimiz yenileme çalismalariyla katma degerlerini yükseltmeye çalisiyoruz. Bu bölgelere sosyal alanlar kazandirarak sehrimizin turizm potansiyelini artirmaya çalisiyoruz. Civardaki illerden pek çok misafirimiz bu dogal güzellikleri görmek için Kahramanmaras’imiza geliyor. Bu sayede hem turizm potansiyelimiz artiyor hem de gelen misafirlerimiz sehrimizin geleneksel lezzetlerini tadarak bizleri daha fazla tanima imkâni buluyor. Ayrica turizm alanlarina yaptigimiz ulasim yatirimlariyla turizm potansiyelimizi de artiriyoruz. Kahramanmaras ile Göksun arasina kazandirilan Edebiyat Yolu sehrimizin cazibesini daha da artirdi. Sehrimizin turizm alanlarindan olan Ali Kayasi’na ulasim saglayacak olan yolumuzun da ihalesini yaptik. Insallah en kisa zamanda orada da çalismalar baslayacak. Gelecek yil Ali Kayasi’na yapacagimiz yolu Ilica’ya baglamak istiyoruz. Böylece ziyaretçilerimiz her iki turizm alanini da rahat bir sekilde ulasmis olacak. Saglik turizm alanlarindan olan Ilica’ya önümüzdeki yil içerisinde 5 yildizli bir otel kazandiracagiz. Böylece Ilica’mizin da turizm potansiyelini artirmis olacagiz. Bunlar hep birbirini tamamlayan projeler. Tüm ekibimizle beraber Kahramanmaras’imizi daha da ileriye tasimak için gayret ediyoruz. Bu sehri hep birlikte büyütecegiz Insallah. Gücümüzü birlestirerek sehrimize çok güzel projeler kazandiracagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA