TYB'nin 21. Olagan Genel Kurulu'nda Musa Kazim Arican Yeniden Genel Baskanliga Seçildi

Türkiye Yazarlar Birliginin (TYB) 21. Olagan Genel Kurulu'nda Musa Kazim Arican yeniden Genel Baskanliga seçildi.

TYB'den yapilan yazili açiklamaya göre, 21. Olagan Genel Kurul, TYB'nin genel merkezinde sadece delegelerin katilimiyla yapildi.

Cumhurbaskanligi Yerel Yönetim Politikalari Kurulu Baskani Prof. Dr. Sükrü Karatepe, burada yaptigi konusmada, TYB'nin 43 yildir var oldugunu ve bu haliyle ayni kulvardaki birçok kurulusu geride biraktigini ifade ederek, Birligin çok zengin bir tarihe sahip oldugunu, Türkiye'nin çok önemli gelismelerinin buradan takip edilebilecegini belirtti.

TYB Genel Baskani Prof. Dr. Musa Kazim Arican ise medeniyetlerin üzerinde yükseldigi milli, manevi, tarihi, kültürel degerleri arastirmak, gelistirmek, korumak, yasatmak, gençlere benimseterek yarinlara tasimak amaciyla yurt içinde ve disinda çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini anlatti.

Güçlerinin samimiyette oldugunu vurgulayan Arican, bu gücün Hoca Ahmet Yesevi'nin, Hünkar Haci Bektas-i Veli'nin, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin, Haci Bayram-i Veli'nin, Seyh Saban-i Veli'nin, Yunus Emre'nin inanci ve felsefesinden geldigini ifade etti.

Yazar ve gazeteci Mehmet Dogan da gerçek anlamda Türkiye'de sivil toplum kurulusunun parmakla sayilacak kadar az olduguna ve TYB'nin bu gerçek sivil toplum kuruluslarindan biri niteligi tasidigina dikkati çekti.

Genel Kurulda, Prof. Dr. Musa Kazim Arican, TYB Genel Baskanligina yeniden seçildi.

Kaynak: AA