Saglik Görevlileri Ambulansta Dogum Yaptirdi

Afyonkarahisar’in Sandikli ilçesinde dogumu yaklasan hamile kadini hastaneye götüren saglik görevlileri, dogumu ambulansin içinde yaptirmak zorunda kaldi. Saglik görevlileri yaptiklari erken müdahale ile hem annenin hem de bebegin hayatini kurtardi.

Saglik Görevlileri Ambulansta Dogum Yaptirdi
Edinilen bilgilere göre, dogum sancisi tutan Sandikli ilçesine bagli Çambeyli köyünde yasayan Aysel Günbas için yakinlari 112 Acil Servisi arayarak yardim istedi. Ihbar üzerine bölgeye gelen saglik ekipleri Günbas’i Sandikli Devlet Hastanesi’ne götürdükleri esnada kadinin dogumu basladi.

Bunun üzerine Acil Tip Teknisyeni olan ambulans sürücüsü Hasan Hüseyin Yildirim ambulansi uygun bir yere park edip dogumu gerçeklesmesi için ATT Ümran Karakus ve Paremdik Deniz Yetiskin ile acil müdahalede bulundu. Yaklasik 20 dakikanin sonunda dogum basari ile gerçeklesti.

Saglik Bakanligi olayi sosyal medyadan böyle duyurdu!

Saglik Bakanligi Acil Saglik Hizmetleri Genel Müdürlügü ise olayi sosyal medya hesabindan, “Hosgeldin bebek Günbas! Ömrün boyunca yolunun her zaman böyle sevgi dolu güzel yürekli insanlarla kesismesi dilegimizle. Afyonkarahisar Sandikli 3’Nolu ASHI Ekibimiz, Çambeyli köyünden aldiklari gebe hastanin dogumunu hastaneye giderken ambulansta basariyla gerçeklestirdi” ifadeleri ile paylasti.

Bebegin dogumu gerçeklestiren ATT’nin kucaginda fotografinin da paylasildigi olayda, minik çocugun saglik görevlisinin parmagini tutmasi ise görenlerin içini isitti.

Hastaneye kaldirilan anne ve bebegin saglik durumlarinin iyi oldugu bildirildi.

Kaynak: İHA