Normallesme Süreci Kapadokya'daki Tesislerin Rezervasyonlarina Olumlu Yansidi

Turizm Otel Yöneticiler Dernegi Iç Anadolu Bölge Yürütme Kurulu Nevsehir Temsilcisi Nazif Demir: 'Birçok ülkeden önemli oranda talep gelmeye basladi. Insallah bu olumlu tablo devam edecektir. ABD, Latin ülkeleri, Endonezya, Güney Kore'den talep geliyor. Çin ile ilgili beklentilerimiz de devam ediyor' KAPHIB Meclis Üyesi Abdullah Inal: 'Almanya'nin Türkiye'ye yönelik kisitlamalari kaldirmasinin ardindan gurbetçilerimiz bölgeye gelmeye basladi. Alman tur operatörleri de son 10 gündür çok hareketlendi'

BEHÇET ALKAN - Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda 1 Temmuz itibariyla baslayan normallesme süreci, Kapadokya'daki konaklama tesislerinde rezervasyon taleplerini artirdi.

Konuklarina, kültürel, tarihi ve dogal güzelliklerle bezeli bir ortamda tatil imkani sunan Kapadokya'daki turistik merkezler, salgin sürecinin baslamasinin ardindan en yogun günlerini yasamaya hazirlaniyor.

Bölgedeki tesislere, yurt içinin yani sira ABD, Güney Kore, Endonezya basta olmak üzere çesitli ülkelerden ön rezervasyonlar geliyor.

Turizm Otel Yöneticiler Dernegi Iç Anadolu Bölge Yürütme Kurulu Nevsehir Temsilcisi Nazif Demir, AA muhabirine, Kapadokya'da, salginla mücadelenin basladigi ilk süreçten bu yana en yogun dönemin yasanmaya baslandigini belirtti.

Demir, sicak hava balon turlarinin bölgenin cazibesini artirdigini, geçmiste kültür turizmi için daha çok ileri yas grubunun tercih ettigi Kapadokya'nin renkli aktiviteleri nedeniyle gençler tarafindan da ilgi gördügünü söyledi.

Yaz aylarinda insanlarin daha çok sahil kesimlerine yöneldigi için kisa süreli tatil planlamasi yapan yerli konuklari da agirlamaya basladiklarini anlatan Demir, söyle konustu:

"Pandemi kurallarinin gevsetilmesiyle birlikte ciddi bir hareketlilik bekliyorduk. Bu hafta itibariyla da basladigini görüyoruz. Temmuz ve agustos aylarinda özellikle iç pazarda bir hareketlilik yasaniyor. Eylülden itibaren de yurt disindan hareketlilik bekliyoruz. Birçok ülkeden önemli oranda talep gelmeye basladi. Insallah bu olumlu tablo devam edecektir. ABD, Latin ülkeleri, Endonezya, Güney Kore'den talep geliyor. Çin ile ilgili beklentilerimiz de devam ediyor. Kis döneminde onlar da agirligini göstermeye baslayacaktir."

- "Kanada, ABD'den ciddi talepler aliyoruz"

Kapadokya Turizm Bölgesi Alt Yapi Hizmet Birligi (KAPHIB) Meclis Üyesi ve Especial Group Genel Koordinatörü Abdullah Inal da temmuz ve agustos aylarinda, farkli ülkelerden gençlik gruplarinin bölgede festival düzenleyecegini, bu tür etkinliklerin Kapadokya'ya olan ilgiyi daha da artiracagini kaydetti.

Olagan disi bir durum yasanmadigi takdirde turizm sektörü açisindan güzel gelismelerin yasanacagi bir dönem geçirilmesini beklediklerini dile getiren Inal, su bilgileri verdi:

"Almanya'nin Türkiye'ye yönelik kisitlamalari kaldirmasinin ardindan gurbetçilerimiz bölgeye gelmeye basladi. Alman tur operatörleri de son 10 gündür çok hareketlendi. Bazilari güzel haberler verdi. Alman misafirlerin de gelisiyle bölge eylül, ekim, kasim aylarinda toparlanacaktir. Bu yil Kolombiya ve Meksika'dan yogun sekilde misafir almaya devam ediyoruz. Kanada, ABD'den de ciddi talepler aliyoruz. Uzakdogu'da Güney Kore hükümeti asili olan vatandaslarini 1 Temmuz itibariyla Türkiye'ye gönderecegini açiklamisti. Hem Güney Kore hem de Türkiye'deki acenteler satislara basladi. Kapadokya, temmuz ve agustos ayinda çesitli organizasyonlara da ev sahipligi yapacak. Uluslararasi nitelikte iki ayri festival olacak. Ilkinde ABD ve Israilli gruplar var, digeri de Rus ve Ingilizlerden olusacak. Kapadokya'nin cografyasi, iklimi onlari buraya çekiyor. Meditasyon, yoga ve müzik gruplari geliyor. Bu tür etkinlikler bölgeye fayda saglayacaktir."

Turistlere yönelik çesitli aktivite ve konaklama hizmeti sunan bir acentenin yetkilisi Nuran Aktas ise erken rezervasyonlarda önemli oranda artis gözlemlendigini ifade ederek, "Pandemi ile mücadelenin baslamasinin ardindan sakin bir süreç yasandi. Kesin rezervasyonlar yoktu, iptaller yogunlukta oluyordu. Normallesme sürecinin baslamasi, is yerlerinin tamamen açilmasi ve aktivitelerin yogunlasmasiyla birlikte ön rezervasyonlar geliyor." diye konustu.
Kaynak: AA