Manisa'daki Tarlada Lavanta Hasadi, Istanbul'dan Gelen Misafirlerle Yapildi

Salihli ilçesinde iki dis hekiminin 150 dönümde ektigi lavantalarin hasadina, finans uzmanlari, sigortacilar ve üst düzey yöneticiler de katildi.

Manisa'nin Salihli ilçesinde iki kadin girisimcinin 150 dönümde olusturdugu lavanta tarlasindaki hasat heyecanina, aralarinda finans uzmanlari, sigortacilar ve üst düzey yöneticilerin bulundugu Istanbullu misafirler de ortak oldu.

Günün ilk isiklarinda, bölgeye özgü salvarlari giyerek hasadin yapilacagi Pazarköy Mahallesi yakinlarinda bulusan kadinlar, 72 yasindaki dis hekimleri Çigdem Ergelen ve Adile Senol'un lavanta tarlasina hareket etti.

Yesil ve mora bürünen tarlaya giren misafirler, ellerine kesim biçaklarini alarak hasat yapti.

Senlik havasinda geçen lavanta hasat etkinligine, Salihli Belediye Baskani Zeki Kayda da katildi.

- "Kadinlarimiza destek olmaya çalisiyoruz"

Girisimci Çigdem Ergelen, AA muhabirine, Salihli'de dogup büyüdügünü ancak Istanbul'da yasadigini, memleketinde babasindan kalan arazilerde tarima yöneldigini söyledi.

Ergelen, yatirimlarini üniversitedeki sinif arkadasi ve meslektasi Adile Sölen ile yaptigini dile getirerek, "Amacimiz, kadinlari lavanta tarimina tesvik etmek ve ekonomik kazanimlar saglamalari. Salihli Girisimci Kadinlar Kooperatifi ile is birligi yapip kadinlarimiza destek olmaya çalisiyoruz. Insallah da basaracagiz. Salihli'nin lavantayla anilmasi için çalismalarimiza devam edecegiz." dedi.

Ilk hasadi Istanbul'dan gelen misafirleriyle yaptiklarini anlatan Ergelen, "Aralarinda finans uzmanlari, sigortacilar, bankalarin üst düzey yöneticileri de var. Geleneksel olarak salvarlarini giyip, ciddi olarak hasat yaptilar." diye konustu.

Salihli Belediye Baskani Kayda da ilçede profesyonel çiftçilik yapildigini, kadin girisimcileri daha fazla üretim için desteklemeye devam ettiklerini söyledi.

Salihli Girisimci Kadinlar Kooperatifi Baskani Yasemin Ademoglu ise bu yil ikinci hasadi yaptiklarini belirterek, "Salihli'ye lavanta tarlalari kazandirdik. 3 yil sonra eminim ki Salihli nasil üzümü, zeytiniyle aniliyorsa, lavantasiyla da anilmaya baslanacak. Yaglari çok degerli, bizler de bölgede katma degeri çok yüksek ürün elde etmis olduk." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA