KKTC-Türkiye Parlamentolar Arasi Dostluk Grubu Heyeti Konya'yi Gezdi

KKTC-Türkiye Parlamentolar Arasi Dostluk Grubu heyeti, Konya'nin tarihi ve turistik mekanlarini gezdi.

Türkiye-KKTC Parlamentolar Arasi Dostluk Grubu Baskani Orhan Erdem, gazetecilere yaptigi açiklamada, heyetin Ankara'da bir dizi temaslarda bulundugunu animsatti.

Dostluk gruplarinin iliskilerini güçlendirilmesi adina Konya ziyaretinin önemine isaret eden Erdem, "Konya'da özel bir program yaptik. Mevlana Müzesi, Panorama Konya Müzesi ve Istiklal Harbi Sehitleri Abidesi'ni ziyaret ettik. Programin geri kalaninda Kelebekler Vadisi, Sille ve kentin güzel mekanlarinda ziyaretlerimize devam edecegiz. Aksam da sema törenini izledikten sonra misafirlerimizi Ankara'ya götürecegiz." diye konustu.

Erdem, KKTC-Türkiye Parlamentolar Arasi Dostluk Grubu Baskani Izlem Gürçag Altugra ve beraberindeki heyeti misafir etmenin onurunu yasadiklarini sözlerine ekledi.

Altugra ise gruplarin sicak iliskilerini canli tutmanin getirdigi heyecanla Türkiye'ye geldiklerini söyledi.

Yaklasik bir ay önce Türkiye'den parlamenterleri Kibris'ta agirladiklarini animsatan Altugra, sunlari kaydetti:

"Çok güzel anilarla vedalasmistik. Simdi anavatan Türkiye'deyiz. Bir dizi temaslarda bulunduk. Meclis Baskanimizi ve bazi bakanlarimizi ziyaret ettik. Bakan yardimcilariyla ve komisyon baskanlariyla fikir alisverisinde bulunduk. Her iki ülkenin yararina olacak sekilde yatirimlara hizmet vermek için çalismalarimiza devam edecegiz. Basariya ulasmada inancimiz, parlamentolar arasi dostluk gruplarinin itici güç olacagini ifade ettik. KKTC için tanitim çok önemli."

Altugra, Konya'nin atalarinin memleketi olduguna isaret ederek, "Konya'ya geldigimizde, 'ait oldugumuz ile geldik' diye hissediyoruz. Bunun duygusunu yasiyoruz. Harika bir gezi programi geçirdik. Misafirperveligi ve kucaklayici yaklasimi için Konyalilara çok tesekkür ederiz." dedi.

Kaynak: AA