Kadiköy'de 'Çevre Için, Iklim Için, Gelecek Için' Pedal Çevirdiler

Kadiköy Belediyesi, bisikletli ulasimi Istanbullularin hayatlarinin bir parçasi haline getirmek için Danimarka Istanbul Baskonsoloslugu, Hollanda Istanbul Baskonsoloslugu ve Istanbul Büyüksehir Belediyesi birlikte ‘Saglikli bir Kent için Kamusal Alanlar ve Düsük Karbonlu Hareketlilik Merkezleri’ projesine imza atti.

Kadiköy'de 'Çevre Için, Iklim Için, Gelecek Için' Pedal Çevirdiler
Bisikletli ulasimi Istanbullularin hayatlarinin bir parçasi haline getirmek için Danimarka Istanbul Baskonsoloslugu, Hollanda Istanbul Baskonsoloslugu, Istanbul Büyüksehir Belediyesi ve Kadiköy Belediyesi birlikte ‘Saglikli bir Kent için Kamusal Alanlar ve Düsük Karbonlu Hareketlilik Merkezleri’ projesine imza atti. Iyi planlanmis ulasim baglantilarina sahip, yaya ve bisikletli gibi aktif ulasim türlerinin talep ve ihtiyaçlarina cevap verebilen kamusal alanlarin ekonomik, çevresel ve toplumsal sürdürülebilirlige önemli katki sagladigi vurgulanan proje, sürdürülebilir bir hareketlilik modelinin hayata geçirilebilmesi için kentsel hareketlilik ile kamusal alan iliskisinin dogru sekilde tasarlanmasi gerektigi anlayisiyla gelistirildi. Projenin hedefi, bisiklet ve yürüyüs alanlarinin gelistirilmesi ve sehir içi ulasima entegre edilmesi.

Yuvarlak masa toplantilari ve ‘Think Bike Atölyeleri’nde çevreye duyarli, sürdürülebilir bir kent hareketliligi olusturmak için Istanbul’a özel çözümlerin tasarlandigi proje kapsaminda, Sürdürülebilir Kalkinma Amaçlari Farkindalik Turu – Çevre Için, Iklim Için, Gelecek Için Bisikletteyiz’ bisiklet turu düzenlendi.



“Kadiköylülere alternatif ulasim metotlari sunmak görevimiz”

Açilis programinda konusan Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, “Kadiköy yillardir yeni kent içi hareketliligin Istanbul’a, hatta Türkiye’ye ilk temas noktasi. Elektrikli scooterlar’in dahi Türkiye’de ilk faaliyet gösterdigi yer Kadiköy. Fosil yakitlarin sagligimiz ve kent yasantisi üzerindeki olumsuz etkileri, alternatif ulasim yöntemlerinin ve toplu ulasim ile iliskilendirilmelerini gerekli kildi. Yenilikçi pek çok uygulamanin adresi Kadiköy, kamusal alanlarina ve çevreye duyarli bir nüfus yapisina sahip. Biz yerel yönetimlere ise, gelisen teknolojiyi ve çagdas planlama anlayisini benimseyerek tüm Kadiköylülere daha iyi bir yürünebilirlik, bisiklet ve alternatif ulasim metotlarini sunmak düsmektedir. Bu tür yenilikçi projelere halkin sahip çikabilmesi içinse planlama ve uygulama süreçlerinin tüm paydaslari ve menfaatlerini kapsamasi gerekir. Bu duyarlilik ile hareket ederek planladigimiz tüm projeler, eminim ki Kadiköy halki tarafindan sahiplenilecek ve daha da ileri tasinacak” diye konustu.

Kaynak: İHA