Istanbul Havalimani'ndan 'Destination Summer' Kampanyasina Tam Destek

Istanbul Havalimani, yaz sezonu ve normallesmeye geçis süreci ile seyahat ve turizm sektörünün bilinçli bir sekilde yeniden açilmaya hazir oldugunu göstermek için Uluslararasi Hava Tasimaciligi Birligi (IATA) ile Avrupa Uluslararasi Havalimanlari Konseyi (ACI EUROPE) ortakligindaki "Destination Summer" kampanyasina destek veriyor.



IGA'dan yapilan açiklamaya göre, kampanya önde gelen 4 havacilik, seyahat ve turizm birligi olan Airlines for Europe (A4E), ACI EUROPE, IATA ve Avrupa Perakende Seyahat Konfederasyonu (ETRC) öncülügünde gerçeklesiyor.

Seyahat kisitlamalarinin kaldirilmasi için uyumlu bir yaklasim benimsemek, serbest dolasimin güvenli ve sorunsuz bir sekilde yeniden baslatilmasini saglamak için kampanya hayata geçirildi. Istanbul Havalimani da normallestirme sürecinde seyahatlerin yeniden kaldigi yerden devam etmesine imkan saglayacak kampanyaya destek verenler arasinda yer aliyor.

ACI EUROPE üyesi de olan IGA Istanbul Havalimani, saglik zorunluluklarina bagli kalmak sartiyla üye devletler ve kita genelinde seyahat kisitlarinin kaldirilmasina yönelik uyumlu bir Avrupa yaklasimini benimsemek için Avrupa Birligi (AB) ve ulusal karar vericilerle birlikte çalisiyor.

Bu dogrultuda havalimanlari ve turizm ortaklari, tüketicilerin saglik korumak için yolculugun her asamasinda güvenlik önlemleri uyguluyor. Tüm paydaslar, vatandaslar için nasil güvenli ve sorumlu bir sekilde seyahat edebileceklerine iliskin ipuçlari yayinliyor ve bunlari sürekli olarak güncelliyor.

- "AB Dijital Kovid-19" sertifikasi

Koalisyon, özellikle "AB Dijital Kovid-19" sertifikasinin hizli bir sekilde uygulanmasi, AB içerisinde seyahat özgürlügünün yeniden insa edilmesi çagrisinda bulundu. Kampanya kapsaminda, zorunlu karantinalarin sona ermesi, uygun maliyetli, güvenilir ve hizli test sonuçlari ile sürecin desteklenmesi tavsiye ediliyor. AB disindan seyahat edecek kisilerin, birlik tarafindan kabul edilen asilardan birini yaptirmasi halinde seyahat etmelerine imkan saglanmasi gerektigi kaydediliyor.

Dört kurum tarafindan temsil edilen Avrupa seyahat ve turizm sektörü, tekrar seyahat etmek isteyen Avrupa vatandaslarini, havacilik, seyahat ve turizm sirketlerini, çalisanlarini ve ortaklarini "destination summer" kampanyasina katilmaya tesvik ediyor.

Kampanya ile ilgili detayli bilgi için "https://destinationsummer.eu" internet sitesi ziyaret edilebilir.

Kaynak: AA