GÜNCELLEME - Istanbul'da KCK Operasyonunda 28 Süpheli Gözaltina Alindi

Istanbul Il Jandarma Komutanligi ekiplerince gerçeklestirilen operasyonda, 2 ruhsatsiz tüfek, çok miktarda fisek, 2 kurusiki tabanca, örgütsel dokümanlar ile saldiri ve sabotaj eylemlerinde kullanilacagi degerlendirilen maket uçak ele geçirildiJANDARMANIN AÇIKLAMASI VE DETAYLAR EKLENDI.

Istanbul merkezli 5 ilde terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 28 süpheli gözaltina alindi.

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi Terör Suçlari Sorusturma Bürosunca yürütülen sorusturma kapsaminda, PKK silahli terör örgütünün KCK Türkiye Meclisi çatisinda "Azinliklar ve Inanç Komisyonu" adiyla faaliyet yürüttügü belirlenen 28 kisinin yakalanmasi için çalisma baslatildi.

Haklarinda iletisimin tespiti, dinlenmesi ve kayda alinmasi tedbirinin de uygulandigi süphelilerin yakalanmasi için Istanbul Il Jandarma Komutanligi ekiplerince Istanbul basta olmak üzere Bingöl, Mardin, İçel ve Mus'taki 31 adrese es zamanli operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsaminda 28 süpheli gözaltina alindi.

- Jandarmanin açiklamasi

Istanbul Il Jandarma Komutanligi'ndan yapilan açiklamaya göre, Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi Terör Suçlari Sorusturma Bürosunun talimatlariyla PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin desifre edilmesine yönelik çalismada yaklasik 15 ay teknik ve fiziki takip yapildi.

Ekiplerce gerçeklestirilen Istanbul merkezli 5 ildeki operasyonda 28 kisi gözaltina alinirken, belirlenen adreslerde yapilan aramalarda 2 ruhsatsiz tüfek, çok miktarda tüfek ve tabanca fisegi, 2 kurusiki tabanca, örgütsel dokümanlar, örgüt elemanlarina ait fotograflar, örgütsel kiyafetler ve simgeler, dijital materyaller, çok miktarda Türk lirasi ve döviz ile saldiri ve sabotaj eylemlerinde kullanilacagi degerlendirilen maket uçak ele geçirildi.

Diger ilerde gözaltina alinanlarin da Istanbul'a getirildigi, süphelilerin jandarmadaki islerinin devam ettigi belirtildi.

Süphelilerin jandarmadaki islemlerinin ardindan adli makamlara sevk edilecegi ögrenildi.
Kaynak: AA