Gençlik Ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu Izmir'de

Gençlik ve Spor Yatirimlari Izmir Protokol Törenine katilan Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, yapimi devam eden Izmir Alsancak Stadi’nda incelemelerde bulundu. Kasapoglu, Altay’i Süper Lig’e yükselten Teknik Direktör Mustafa Denizli ile uzun süre sohbet etti.

Gençlik Ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu Izmir'de
Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Izmir Il Gençlik ve Spor Müdürlügünde düzenlenen Gençlik ve Spor Yatirimlari Izmir Protokol Törenine katildi.

Izmir ziyaretlerinin her zaman ayri bir yeri oldugunu söyleyen Kasapoglu, bugün gerçeklesecek protokollerle Izmir’in sporunun ileriye tasinacagini belirterek, projelerin hayirli ugurlu olmasini temenni etti.

Izmir’de yapimi devam eden Alsancak Stadinda sona gelindigini belirten Kasapoglu, “Karsiyaka Stadi’nin da temelini atmistik bir takim engellemeler nedeniyle durdu. Bugün ülkemizin güzide spor kulüplerinden Karsiyaka Spor Kulübünü de ziyaret edecegiz. Her zaman üretimden, katkidan, yapici bir tavirdan yana olduk. Yine ayni ilkeyle hareket edecegiz. Biz biliyoruz ki insanlarin hayirlisi insanlara hayirli olandir. Bu düsturla tüm Türkiye için oldugu gibi Izmir için de, Izmir’in çok kiymetli halki için de üretmeye devam edecegiz. Hizmetten, eser siyasetinden bir adim dahi geri durmayacagiz. Önümüze engeller çikacak. Geçmiste gördük, bugün görüyoruz. O engelleri halkimizla birlikte asacagiz. Birileri algi operasyonlariyla, iftiralarla, karsimiza çikacak. Biz onlara inat hep halktan yana olacagiz, hukuktan yana olacagiz, dogrudan yana olacagiz, üretimden yana olacagiz ve bu güzel memleketin 84 milyonu için her daim her alanda girisimden, kalkinmadan yana politikayla hizmetlerimize yenilerini ekleyecegiz” diye konustu.



Protokolle Izmir’in ilçelerine yeni salon, spor tesisi, havuzlar ve gençlik merkezleri yapilacagini dile getiren Kasapoglu, tüm paydaslarla el ele vererek Türkiye’nin birbirinden degerli gençleri için çalismaya devam edeceklerini ifade etti.

Gelecek haftalarda olimpiyatlarin baslayacagini animsatan Kasapoglu, sporun birlestiren ruhuyla gençleri tüm kötülüklerden korumaya devam edeceklerini ifade ederek, “19 yil önce Izmir’deki yurt sayasimiz 5 iken bugün 21. Yeni yurt insaatlarimizi var. Devam edecegiz. Gençlerimize birbirinden konforlu güvenli, emniyetli, her alanda otellerle rekabet eden yurtlarimizin sayisini artirmaya devam edecegiz” dedi.

Türkiye’nin en büyük hazinesinin gençler oldugunu vurgulayan Kasapoglu, “Onlari desteklemek, imkanlar sunmak ve onlarla birlikte bu yolu yürümek güçlü Türkiye’yi onlarla birlikte insa etmek bizim en büyük hayalimiz” diye konustu.



“Gençlerin ‘Demokrat Amcasi’ oldugunu iddia edenler. Çok iyi hatirliyoruz referandumda gençlerimizin 18 yasa inecek seçme ve seçilme hakkini nasil engellemeye çalisildi. Sayin Cumhurbaskanimizin dirayetiyle hamd olsun, parlamentomuz, halkimiz, herkes ele verdi. Bunu basardik” diyen Kasapoglu, gençlerle yarinlarin Türkiye’sinin çok daha aydinlik olacagini ifade etti.

Imzalanan protokolde yer alan tesisleri en kisa zamanda hizmete hazir hale getireceklerini kaydeden Kasapoglu, bu tesisleri dolu dolu kullanmanin da çok önemli oldugunu vurguladi.

Sürekli kadin odakli spor dediklerini belirten Kasapoglu, “Kadinlarimizi salonlarimiza, tesislerimize davet ediyorum. Kadinlarin öncü ruhlariyla spordaki gelecegimiz çok daha güçlü olacak” dedi.

Sporun birkaç branstan ibaret olmadigina isaret eden Kasapoglu, “Her bransa yatirim yapmaya ve desteklemeye devam edecegiz. Yine bugünkü protokol kapsaminda 200 potayi Izmir’le bulusturacagiz. Insallah Izmir’imizin ilçelerinde yeni dev adamlari yetistirmek için baslangiçlar yapacagiz. Yeni yüzücüleri yetistirmek adina insa edecegimiz havuzlarimiz Izmir için ülkemiz için ayri bir manayi ihtiva ediyor. Inanin her bransta gümgür gümbür gelen gençler var. Daha önce sporcumuz dahi olmayan branslarda bugün dünya çapinda Istiklal Marsimizi gururla söyleyen, söyleten sporcularimizla doldu” ifadelerini kullandi.

Izmir’de 2002’de 59 spor tesisi olduguna hatirlatan Kasapoglu, bugün ise bu sayinin 200’e yükseldigini aktardi. Kentte 19 yil önce 5 bin lisansli sporcu varken bugün bunun 306 bine çiktigini dile getiren Kasapoglu, bu sayinin da artacagini belirtti.

Kasapoglu, “Bugün oldugu gibi bundan sonra da el ele vermeye devam edersek önümüzde hiç bir engel duramaz ve gençlerimiz yetenegiyle, ahlakiyla, erdemiyle, karakteriyle bizleri her alanda çok daha yukari tasiyacak. Biz buna inaniyoruz” diyerek sözlerini tamamladi.

Hamza Dag: “Spora yapilan yatirimlarin meyvelerini topluyoruz”

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hamza Dag ise Göztepe Gürsel Aksel Stadi’nin hizmete girdigini hatirlatarak, Alsancak Stadi’nin da yüzde 90’inin bittigini ifade ederek, “Karsiyaka Stadi ile ilgili de yasanan süreci Izmir kamuoyu gayet iyi biliyor. Normalde bizim ilk basladigimiz stat yatirimlarindan birisiydi. Ama hem yerel yönetimlerin israrli bir sekilde engelleme çalismalari hem bölgedeki oturanlarin da buna yönelik belediyeler tarafindan organize edilmesi süreci bir noktaya getirdi. Insallah orada da biz uzlasma noktasinda bir yol izlemek istiyoruz” seklinde konustu.

AK Parti’nin gençligi ve spora çok ciddi yatirmalar yapan bir iktidar oldugunu belirten Dag, bunlarin meyvelerinin de fazlasiyla olimpiyatlarda ve Avrupa sampiyonlarindan alinmaya basladigini vurguladi.

Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger de spor camiasina yeni tesisler kazandirilmasinda emegi geçenlere tesekkür etti.

Izmir’de yaklasik 1 milyon genç oldugunu dile getiren Kösger, “Dolasiyla spor tesislerine ve sportif aktivitelere en çok ihtiyaç duyulan kentlerden birisi” dedi.

Törene, AK Parti Izmir Milletvekili Cemal Bekle, AK Parti Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli, MHP Izmir Il Baskani Veysel Sahin ve bakanlik bürokratlari katildi.



Alsancak Stadini inceledi

Protokol töreninin ardindan Bakan Kasapoglu, daha sonra yapimi devam eden Izmir Alsancak Stadi’nda incelemelerde bulundu. Kasapoglu’na Altay Spor Kulübü Baskani Özgür Ekmekçioglu ile Altinordu CEO’su Baris Orhunbilge de eslik etti. Bakan Kasapoglu’nun daveti üzerine stada gelen Teknik Direktör Mustafa Denizli de Alsancak Stadini inceledi. Denizli ile bir süre sohbet eden Kasapoglu, Altay’i yeniden Süper Lig’e yükselten teknik adami tebrik edip statta hatira fotografi çektirdi.

Altay Spor Kulübü Baskani Özgür Ekmekçioglu, Kasapoglu’nun isminin yazili oldugu Altay formasi hediye etti.
Kaynak: İHA