Edirne'de Firtina Nedeniyle 'Arabali Tren' Vagonlarinin Üzerine Elektrik Direkleri Devrildi

Edirne'de etkili olan kuvvetli saganak ve firtina nedeniyle, Aysekadin Gari'na yolcu indiren arabali trenin vagonlarinin üzerine elektrik direkleri düstü.

Yillik izinlerini Türkiye'de geçirmek isteyen gurbetçilerden bazilarinin ana vatana seyahatlerini araçlarini da yanlarinda getirebildikleri için tercih ettigi, arabali tren olarak da anilan trenin vagonlarinin üzerine iki elektrik diregi devrilirken, çevre binalarin çatilari da raylarin üzerine savruldu.

Araçlari tasiyan vagonlarin üzerine direklerin düsmesinden dolayi, gurbetçiler araçlarini gardan çikaramadi.143 yolculu trenin bazi yolculari çevredeki otellerde beklemeyi tercih ederken bazilari ise garda bekleyisini sürdürüyor.

Isviçre'den gelen Mehmet Demir, gazetecilere yaptigi açiklamada, firtinanin bir anda çiktigini ve direkleri devirdigini söyledi.

Firtina nedeniyle araçlarin vagonlarda mahsur kaldigini belirten Demir, "Kiyamet birdenbire koptu. Firtina, yagmur. Çatilardan parçalar uçtu. Direkler devrildi. Vagonun üzerine devrildigi için araçlari indiremiyorlar." dedi.

Selahattin Görmüs de arabalarin indirilmesini beklediklerini, firtina ve yagmurun büyük hasara neden oldugunu ifade etti.

Ekiplerin temizlik çalismalari devam ediyor.

Kaynak: AA