BBP Genel Baskani Destici, Partisinin Hatay 3. Olagan Il Kongresi'nde Konustu Açiklamasi

'Cumhur Ittifaki dimdik ayakta ve Allah'in izniyle de 2023'te milletimizden tekrar yetki alarak 2023 vizyonuyla hem devam eden projeler tamamlanacak hem de Türkiye daha müreffeh hale getirilecek'.

BBP Genel Baskani Destici, Partisinin Hatay 3. Olagan Il Kongresi'nde Konustu Açiklamasi
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, "Cumhur Ittifaki dimdik ayakta ve Allah'in izniyle de 2023'te milletimizden tekrar yetki alarak 2023 vizyonuyla hem devam eden projeler tamamlanacak hem de Türkiye daha müreffeh hale getirilecek." dedi.

Destici, Hatay Büyüksehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslari (HATMEK) Salonu'nda düzenlenen partisinin Hatay 3. Olagan Il Kongresi'nde yaptigi konusmada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda 1 Temmuz itibariyla baslayan normallesme sürecinde herkesin kurallara uymaya devam etmesi çagrisinda bulundu.

Kovid-19 nedeniyle magduriyet yasayan kesimlerin basinda esnafin geldigini belirten Destici, dönem dönem verilen desteklerin en azindan sene sonuna kadar sürmesi gerektigini vurguladi.

Elektrige yapilan zammi da elestiren Destici, "Bu pandemi döneminde kabul edilebilir bir sey mi? Biz Büyük Birlik Partisi olarak bu zammi dogru bulmuyor, elektrik ve dogal gaz zamminin geri alinmasini teklif ediyoruz. Özellikle üreten kesimlerimiz için zammi kabul etmiyoruz." diye konustu.

Siyasette usul ve üslubun bozuldugunu ancak BBP'nin bir tarzi oldugunu savunan Destici, partisinin kurucusu merhum Muhsin Yazicioglu'ndan beri usul haline getirdikleri bir duruslarinin oldugunu anlatti.

Kendilerinin muhalif düzlemde siyaset yapan insanlar oldugunu ifade eden Destici, söyle devam etti:

"BBP de muhalif düzlemde siyaset yapan bir siyasi partidir. Lakin her isimizde oldugu gibi bizim muhalefetimiz de yapici ve yol gösterici bir muhalefettir. Dogru kimden gelirse gelsin onu destekleriz, yanlisi babamizin oglu dahi yapsa 'bu yanlistir, dogrusu da sudur' deriz. Bizler bir ittifak içindeyiz, bir ittifak içerisinde bulunabiliriz. Bu ittifakin bir partisi de ülkeyi yöneten siyasi iktidar olabilir. Simdi biz yanlis bir sey yapildigi zaman, yanlis bir seyler oldugu zaman, olan bitenleri elestirdigimiz zaman içinde bulundugumuz ittifaka ve siyasi iktidara cephe mi almis oluyoruz? Hayir. Asla böyle bir sey yok. Biz yol göstericilik yapiyoruz. Biz parmagimizi uzatip olumsuzlugu isaret ediyoruz. Ama maalesef birileri, o olumsuzluga bakma yerine, bizim parmagimiza bakmayi tercih ediyorlar. Oradan bir sey çikarmaya çalisiyorlar. Onlar isaret ettigimiz noktadaki problem alanina degil, israrla parmagimiza bakiyorlar. Akabinde medyada bazi yorumcular, bilhassa Cumhur Ittifaki içinde çatlak arama heveslileri, bu durumu israrla 'ittifakta çatlak' basligi altinda servis ediyorlar. Çatlak, matlak yok kardesim. Bir çatlaklik varsa o da sizin kafanizda. Cumhur Ittifaki dimdik ayakta ve Allah'in izniyle de 2023'te milletimizden tekrar yetki alarak 2023 vizyonuyla hem devam eden projeler tamamlanacak hem de Türkiye daha müreffeh hale getirilecek."

Tenkit etmeyen, yanlislari göstermeyenlerden ittifak ortagi, danisman, sag duyulu vatandas olmayacaginin altini çizen Destici, bu tenkit ve yorumlarin da edep ve adap sinirlari içerisinde, iyi niyet ve samimiyet esasiyla olmasi gerektigini anlatti.

Destici, bundan sonra da dogru bildiklerini yapacaklarini, yanlisi gördüklerinde de uyaracaklarini kaydetti.

- HDP'yi elestirdi

BBP'nin Türkiye'nin partisi oldugunu belirten Destici, "Bundan sonra da bütün Türkiye'nin partisi olmaya devam edecegiz. Biz Kürt kökenli kardeslerimizin de partisiyiz. Onlara diyoruz ki 'gelin, elimizi tutun, bu PKK'nin uzantisi olan HDP, sizin temsilciniz degil, sizin hangi sorununuzu çözdü? Size sorun getirmekten, problem getirmekten, kan ve göz yasi getirmekten baska ne yapti?' Devletin varligina kastetmekten baska, ülkenin ve milletin bütünlügüne kastetmekten baska ne yapti? Emperyalistlere usaklik yapmaktan baska ne yapti? Türkiye düsmanlariyla birlikte olmak disinda ne yapti?" seklinde konustu.

Destici, partisinin Hatay 3. Olagan Il Kongresi'nin de hayirli olmasini temenni etti.
Kaynak: AA