Ankara Üniversitesi Tip Fakültesi Yeni Mezunlarini Verdi

Rektör Prof. Dr. Necdet Ünüvar: 'Ankara Tip'tan aldiginiz bilimsel düsünce, bilimsel gayret, buradaki deneyimleriniz sizin yolunuzu aydinlatacak'

Ankara Üniversitesi Tip Fakültesi son sinif ögrencileri, hekimlik yemini ederek meslege ilk adimi atti.

Üniversiteden yapilan açiklamaya göre, Besevler Yerleskesi'ndeki Günes Meydani'nda 450 hekim adayi için mezuniyet töreni düzenlendi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, törende yaptigi konusmada, Tip Fakültesi mezuniyet töreninin rektör olarak katildigi ilk mezuniyet töreni oldugunu belirterek, en az ögrenciler kadar heyecanli oldugunu belirtti.

Hekimlige adim atan gençlerin, sadece ailelerinin degil milletin de umudu olduguna dikkati çeken Ünüvar, sagligin çok stratejik bir alan oldugunu, Kovid-19 sürecinin de sagligin ne kadar önemli oldugunu herkese gösterdigini ifade etti.

Ünüvar, "Hamdolsun Türkiye, Sayin Cumhurbaskanimizin, hükümetimizin, resmi ve askeri diger bütün unsurlarin topyekun mücadelesiyle hakikaten pandemide olaganüstü kosullarda, olaganüstü mücadele etti ve bir basari hikayesi yazdi. Sevgili gençlerimiz de gerek intörnlük gerekse stajyerliklerinin son döneminde bunu yakindan müsahede etti. Sadece onlar degil, bütün dünya bunu gözlemledi ve bizleri takdirle andi." ifadelerini kullandi.

- "Doktorluk bir ömür boyu devam eden bir talebeliktir"

Doktorlugun zor ve mesakkatli ama bir o kadar da keyifli bir meslek oldugunu vurgulayan Ünüvar, sunlari kaydetti:

"Biraz sonra 'Degerli meslektaslarimiz' diyecegimiz kardeslerim, sizler de zorlu bir sürecin sonuna geldiniz. Esasinda bitiyor diye düsünebilirsiniz ancak doktorluk bir ömür boyu devam eden bir talebeliktir. Zorlu yarista insallah Ankara Tip'tan aldiginiz bilimsel düsünce, bilimsel gayret, buradaki deneyimleriniz sizin yolunuzu aydinlatacak. Inaniyorum ki sizler bu millete, insanliga çok büyük hizmetler yapacaksiniz ve bizler uzaktan da olsa bunu görecegiz. Bunun onurunu ve gururunu yasayacagiz."

Rektör Yardimcisi ve Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Hasan Serdar Öztürk de Ankara Tip mezunu doktorlarin meslek hayatina basladiklarinda hiç sikinti çekmeden, en zor vakalarla karsilastiklarinda bile bocalamadan en kolay adapte olabilen hekim grubu oldugunu ifade etti.

Ögrencilerin bunu çalisma hayatinda gözlemleyecegini ve ne kadar iyi bir fakülteden mezun olduklarinin farkina varacagini aktaran Öztürk, "Ben, bir Ankara Tip mezunu olarak istisnasiz her birinizin toplumun örnek gösterdigi, rol model olarak benimsedigi, saglik ordumuzun yilmaz birer neferi olacaginiza gönülden inaniyor, hepinizi kutluyorum." ifadesini kullandi.

- Beyaz güvercinleri gökyüzüne biraktilar

Konusmalarin ardindan dereceye giren ögrencilere plaket ve hediyeleri verildi. Not ortalamasi 4 üzerinden 3.94 olan okul birincisi Ilay Özsan, birincilik kütügüne plaketi çaktiktan sonra konusma yapti.

Daha sonra, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünüvar, Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Öztürk ve Halk Sagligi Anabilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Sefay Aysun Idil, ögrencilerle birlikte baris ve özgürlügün sembolü beyaz güvercinleri gökyüzüne birakti.

Güvercinlerden biri, kisa süre uçtuktan sonra Rektör Ünüvar'in basina kondu. Bunun üzerine Rektör Ünüvar, "Bugün mezun ettigimiz ögrencilerimiz, tipki bu güvercinler gibi özgür olsunlar ve bu ülkeye, bu millete çok güzel hizmetler yapsinlar." ifadelerini kullandi.

Ardindan isimleri okunan mezunlar, tek tek sahneye çikarak hocalarinin elinden diplomalarini aldi.

Törende, Bursa Valisi Yakup Canpolat, Azerbaycan Milletvekili Hikmet Babaoglu, Pursaklar Kaymakami Mehmet Yildiz, eski Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan Ibis de çocuklarinin mezuniyet heyecanina ortak oldu.????
Kaynak: AA