Ankara Itfaiyesi'nde Hedef Hizli Ve Kaliteli Hizmet Açiklamasi 5 Ilçe Modern Itfaiye Binasina Kavusuyor

Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, yanginlara daha hizli ve etkili sekilde müdahale etmek için 5 ilçede yeni ve modern itfaiye istasyonlari kuracaklarini açikladi. Etimesgut, Haymana, Keçiören Baglum, Akyurt ve Nallihan ilçelerinde yeniden tam donanimli itfaiye istasyonlarinin insaatina baslanirken, Yavas, “Istasyonlarin yapimini bu yil içinde tamamlayacagiz çünkü bizim için öncelik daima halkimizin cani ve sagligi” dedi.

Ankara Itfaiyesi'nde Hedef Hizli Ve Kaliteli Hizmet Açiklamasi 5 Ilçe Modern Itfaiye Binasina Kavusuyor
Ankara Büyüksehir Belediyesi, Baskent’te itfaiye hizmetlerinin kalitesini yükseltmek ve daha hizli hizmet verebilmek için yeni itfaiye istasyonlari insa ediyor. Kent genelinde 46 itfaiye istasyonuyla yangindan su taskinlarina, depremden kurtarma faaliyetlerine kadar birçok olaya müdahale eden Büyüksehir Belediyesi, ilçelerde ekonomik ömrünü tamamlayan itfaiye istasyonlari nedeniyle harekete geçti. Bu kapsamda Etimesgut, Haymana, Keçiören Baglum, Akyurt ve Nallihan ilçelerinde eskiyen itfaiye istasyonlari yerine yeni itfaiye istasyonu yapim çalismalarina baslandi.

Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas’in göreve gelmesinin ardindan ilçelerde dogal afet ve yanginlara daha hizli mücadele edilebilmesi amaciyla itfaiye istasyonlarinda baslayan iyilestirme çalismalari sürerken bir yandan da yeni hizmet binalari insa ediliyor.

Baskentte altyapidan üstyapiya kadar yapilan yatirimlara iliskin Baskentlileri sik sik bilgilendiren Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, yapimina baslanan yeni itfaiye binalarina iliskin olarak sosyal medya hesaplari üzerinden su paylasimda bulundu:

“Yanginlara hizli ve etkili bir sekilde müdahale etmek için 5 ilçemize yeni ve modern itfaiye istasyonlari kuruyoruz. Istasyonlarin yapimini bu yil içinde tamamlayacagiz çünkü bizim için öncelik daima halkimizin cani ve sagligi.”

2 bin 500 metrekare arsa içerisinde 650 metrekare insaat alanina sahip olmasi planlanan Etimesgut Istasyonu ile 1100 metrekare insaat alanina sahip olmasi planlanan Baglum Istasyonu’nda kazi çalismalari tamamlanirken, temel imalatlari ise devam ediyor. 650 metrekare insaat alanina sahip Haymana Istasyonu’nun kaba insaati ise tamamlanirken tesisat ve ince imalat çalismalari tüm hiziyla sürüyor. Fen Isleri Dairesi Baskanligi tarafindan yürütülen çalismalar kapsaminda, Akyurt ve Nallihan’da da yer teslimi yapilan arsalarda istasyon insaatina baslandi.

Önümüzdeki süreçte istasyon sayisi 46’dan 51’e yükselecek

Her türlü olayda can ve mal kaybini engellemek için çaba harcayan Ankara Itfaiyesi’nin olaylara daha hizli müdahalede bulunmasini saglayacak 5 yeni istasyon binasinin insaat çalismalarinin bu yil içinde tamamlanmasi hedefleniyor.

Personelin her türlü ihtiyacinin düsünüldügü istasyon binalarinda yemekhane, santral odasi, kapali otopark, itfaiye erlerinin istirahat edebilecegi yatakhaneler, giyinme ve soyunma odalari da bulunuyor. 24 saat esasina göre çalisan itfaiye personelinin bos vakitlerini degerlendirebilmesi ve çesitli ihtiyaçlarini karsilayabilmesi için de itfaiye binasi ve çevresine çesitli sportif alanlar yer alacak.

Büyüksehir Belediyesi yer tespitlerinin yapilmasinin ardindan önümüzdeki süreçte itfaiye ekiplerinin olaylara daha hizli müdahale edebilmesi amaciyla Temelli, Yenikent, Incek, Natoyolu ve Altindag Karapürçek’te de yeni istasyon itfaiye istasyonlarinin insaatina baslayacak. Mevcut 46 istasyonla Baskent’te hizmet veren Ankara Itfaiyesi istasyon sayisini artirarak 51’e yükseltecek.
Kaynak: İHA